Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
8 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Limekage med hvid chokolade og marcipan 8

Kagen indeholder kun ganske lidt mel, hvilket giver en dejlig fedtet og sammenfaldet, konfektagtig konsistens.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd en bageform (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir.
  2. Smelt smørret ved middel varme. Riv skallen fint af limefrugterne og pres saften ud. Rør limeskal, saft og smeltet smør sammen.
  3. Hak chokoladen groft, riv marcipanen fint og blad det sammen i en skål. Hæld smørblandingen i ad to omgange mens der røres. Rør det sammen til en jævn masse.
  4. Pisk æg og sukker let skummende og rør det sammen med smør-chokoladebladningen. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det hele rigtigt godt sammen.
  5. Fyld dejen i bageformen og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca 50 min til den har sat sig.
  6. Køl kagen af i formen og stil den herefter i køleskabet - gerne natten over, så den når at “falde lidt sammen” og blive fast i det.
Mascarponecreme:
  1. Skrab kornene fra vanillestangen ud og tryk sammen med sukkeret.
  2. Kom sukker, vanillesukker, fløde og mascarpone i en skål og pisk det sammen til en luftig creme.
  3. Servér kagen med mascarponecreme og friske blåbær.

Produkter i opskriften