Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
12 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Espresso ameretto lagkage 10

Vores skønne espresso amaretto lagkage består af amarettolikør, kiks, makroner, espresso og lækker mørk 55% chokolade. Resultatet er en flot og velsmagende påskelagkage til chokoladeelskeren, og den kan fint holde sig et par dage på køl. Kagen kan dekoreres med påskeæg af chokolade, så det rigtig kan mærkes, at det er påske. Se hele den skønne opskrift nedenfor!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Bund

  • 75 g Smør
  • 125 g Digestive kiks
  • 125 g Makroner
  • 2 spsk Amarettolikør eller 1-2 tsk. mandelessens
  • Fyld

  • 0,50 dl Mælk
  • 5 bl. Husblas
  • 7,50 dl Piskefløde
  • 0,25 dl Espresso eller meget stærk kaffe
  • Pynt

  • Små Chokoladepåskeæg

Sådan gør du

Bund:
  1. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene og 75 g makroner og rør det i smørret sammen med amarettolikør eller mandelessens.
  2. Kom blandingen i bunden af en springform beklædt med bagepapir eller film. Tryk bunden let fast med håndfladen og sæt den koldt i mindst 2 timer.
Fyld:
  1. Skær nougaten i små stykker og kom den i en gryde sammen med mælk og halvdelen af den hakkede chokolade. Varm blandingen op under ømrøring for lav varme til chokoladen og nougaten er halvt smeltet.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter tag den op og vrid vandet fra. Smelt husblassen i den varme chokoladecreme, tag gryden af varmen og rør resten af chokoladen i.
  3. Rør dernæst fløden i lidt ad gangen sammen med espresso og sæt cremen koldt i 2-3 timer.
  4. Pisk den kolde espressocreme til luftig skum. Knus de resterende 50 g makroner groft, vend i espressocremen og kom det hele i springformen oven på bunden. Glat overfladen med en palet og sæt kagen i køleskabet til næste dag.
  5. Pynt med chokoladeæg og servér.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Kagen kan holde sig et par dage på køl.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften