Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Påskesmåkager med chokolade og safran 20

Småkager med safran, marcipan, revet citronskal og hakket mælkechokolade er den perfekte påskesmåkage. Opskriften er simpel, og det kræver blot en time at forberede de skønne småkager. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når småkagerne skal dekoreres, så der er rig mulighed for at dekorere kagerne med alt godt fra påsken. Og så er det en hyggelig aktivitet, som børnene kan være med til.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

  1. Stød safranen, og bland med flormelis, så det får farve.
  2. Tilsæt mel, revet marcipan og citronskal, og bland det grundigt, så farven fra safran træder frem.
  3. Smuldr smørret i blandingen, tilsæt chokolade, og saml dejen med æggeblomme.
  4. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse, og udstik med en rund udstiksform, eller en rund udstiksform med bølgekant.
  5. Læg de udstukket kager på en bageplade, og bag dem i 8-10 minutter ved 180° C.
  6. Afkøl kagerne på en bagerist, og pynt med smeltet overtræk og farvet glasur - lad fantasien få frit spil.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften