Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Sjove påskemuffins med appelsin 12

Disse fine påskemuffins er dekoreret, så de ligner små, søde påskekyllinger. En sjov dessert til påskebordet, der med garanti vil vække begejstring og påskestemning blandt børn og barnlige sjæle. De skønne muffins har ikke kun et sjovt og sødt ydre, men er også særdeles velsmagende. Både kagen og den lette gule kagecreme indeholder lækker marcipan. Derudover tilsættes der appelsinjuice til kagecremen for både farve og smag.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Rør smør, sukker og revet marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det sammen med mælk.
  2. Fordel dejen i muffinsformene, og bag kagerne ved 175° C i 20-25 minutter. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind, om kagerne er bagt. Afkøl kagerne på en bagerist.
  3. Smelt chokoladen over vandbad, tag skålen af varmen, og rør små stykker smør i. Tilsæt revet marcipan, flormelis og appelsinjuice, og pisk til det er let og cremet. Sæt cremen på køl i mindst 30 minutter, og pisk derefter cremen kraftigt et par minutter.
  4. Overtræk kagerne med et tyndt lag creme. Kom resten af cremen i en pose, klip et lille hul i posen, og giv kyllingen en pjusket fjerdragt af creme i små toppe (se foto).
  5. Lav næb med gule chokoladeknapper, hanekam af rød lakridssnøre og øje med lakridssnøre.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften