Sværhedsgrad
Forberedelsestid
40 minutter
Samlet tid
1,5 timer

Sjov påskekage med appelsin 12

Disse fine påskemuffins er pyntet til at ligne små søde påskekyllinger - en sjov dessert på påskebordet. Her på siden kan du finde den fulde opskrift. Udover at være søde og sjove, så er disse muffins også særdeles velsmagende. Både kagen og den lette gule kagecreme indeholder lækker marcipan. Derudover tilsættes der appelsinjuice til kagecremen for både farve og smag. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Rør smør, sukker og revet marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det sammen med mælk.
  2. Fordel dejen i muffinsformene og bag kagerne ved 175° C i 20-25 minutter. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind, om kagerne er bagt. Afkøl kagerne på en bagerist.
  3. Smelt chokoladen over vandbad, tag skålen af varmen og rør smør i små stykker i. Tilsæt revet marcipan, flormelis samt appelsinjuice og pisk til det er let og cremet. Sæt cremen på køl i mindst 30 minutter og pisk den derefter kraftigt et par minutter.
  4. Overtræk kagerne med et tyndt lag creme. Kom resten af cremen i en pose, klip et lille hul og giv kyllingen en pjusket fjerdragt af creme i små toppe (se foto).
  5. Lav næb med gule chokoladeknapper, hanekam af rødt lakridssnøre og øje med lakridssnøre.

Produkter i opskriften