Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Påskeæg med orangetrøffel 8

Påsken bringer varme, glæde og ny energi med sig, så hvorfor skulle du ikke byde dine gæster på vores lækre nyfortolkning af påskeægget, i de lune påskedage? Følg den lette opskrift på påskeæg med orangetrøffel nedenfor, og overtræk dem med skøn mørk chokolade, men husk endelig den korrekte chokoladetemperering.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

Sådan gør du

  1. Orangetrøffel: Nougat og mørk chokolade smeltes forsigtigt, i mikroovn eller over vandbad. Riv skallen på en halv appelsin og bland det i chokoladeblandingen. Lad det køle af til stuetemperatur. 
  2. Marcipanæg: Rul marcipanen til en lang pølse, og tryk en fordybning i midten. Sprøjt strimler af orangetrøffel ned i fordybningen. Rul til en pølse, og del marcipanen i 8, og tril til æg evt. med æggeruller (40 cm).
  3. Temperer den mørke chokolade og dyp æggene heri. Pynt med skaller af appelsin inden chokoladen sætter sig.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres under Tips &Tricks

Det er altid nemmere at temperere 200-400 g chokolade ad gangen, end små mængder. Har du chokoladerester, kan chokoladen altid anvendes senere.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften