Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
50 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Fyldte påskeæg med svesker og rom 8

Denne opskrift på lækre marcipanpåskeæg med svesker og rom er nemme at lave, og så smager de fantatastisk. Men husk, at de kun er til voksne, da de indeholder alkohol. Nyd dem til kaffen, eller giv dem i værtindegave til en påskemiddag. Mangler du et alternativ, hvor børn også kan være med, kan du prøve en af vores andre opskrifter på påskeæg, som kan nydes af både store og små.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

Sådan gør du

  1. Klip sveskerne i små stykker (eller hak dem). Kom dem i en skål med appelsinsaft og rom. Dæk dem til, og lad dem trække i 10-15 minutter.
  2. Ælt marcipanen med appelsinskal og sveskerne. Rul marcipanen til en rulle, og del den i 8 stykker, der trilles til æg (evt. med æggeruller). 
  3. Overtræk påskeæggene i mørk, tempereret chokolade, sæt dem på bagepapir og fyld resten af den smeltede chokolade i en sprøjtepose eller en frysepose med et lille, bitte hul i.
  4. Dekorér æggene med chokoladen og drys med appelsinskal. Servér ved stuetemperatur eller køligere.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres under Tips & Tricks.

Det er altid nemmere at temperere 200-400 g chokolade ad gangen, end små mængder. Har du chokoladerester, kan chokoladen altid anvendes senere.
Hvis ikke du vil temperere chokolade, kan du anvende ODENSE mørk overtræk i stedet.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften