Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Hjemmelavede påskeæg med citronlikør 12

Hjemmelavede marcipanpåskeæg med limoncello citronlikør er en glimrende kombination, og du får opskriften lige her. Påskeæggene er friske og sommerlige - og de passer perfekt til påske. Æggene overtrækkes med mørk overtræk og pyntes med citronskal, og så kan de holde hele påsken (en uge) på køl.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Rør marcipanen med limoncello eller anden citronlikør, citronskal og flormelis. Form marcipanen til 12 æg, brug gerne lidt flormelis på hænderne (eller brug æggeruller til at trille æggene (40 cm)), og sæt dem på bagepapir.
  2. Smelt mørk overtræk, og overtræk æggene og sæt dem på bagepapir.
  3. Smelt den hvide overtræk, og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt tynde striber af hvid overtræk på de størknede æg.
  4. Drys med en smule revet citronskal. Servér æggene, når overtrækket er stivnet.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Æggene kan holde sig i mindst 1 uge. Pak dem forsigtigt i en lufttæt bøtte, og opbevar dem ved stuetemperatur.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften