Sværhedsgrad
Forberedelsestid
1 timer
Samlet tid
1 timer

Sjove påskeæg pyntet som påskekaniner 15

Er du på udkig efter en ide til et alternativt og sjovt påskeæg? Så kan du lave disse søde små påskeæg forklædt som hvide påskekaniner. Påskeæggene kan med fordel udrulles i vores æggeruller til marcipanæg, som gør æggene flotte og ensartede. Du pynter æggene som små påskeharer ved at dyppe dem i smeltet hvid chokolade, hvorefter de pyntes med ører, mund og øjne. Dekorative på påskebordet og sjove for både børn og voksne. 

Sådan gør du

  1. Marcipanen skæres i 10-12 g stykker og rulles til æg. Sæt dem på en pind. Lad dem tørre en times tid inden de dyppes i smeltet hvid chokolade.
  2. Sukkeret blandes med en lille smule rosa støv for at farve sukkeret pink. Derefter klippes mini skumfiduserne over på skrå, og den klistrede del dyppes i sukkeret for at det hænger fast, så ligner det små ører. De lægges til side til senere brug.
  3. Den hvide marcipan trilles til små kugler, som kommer til at ligne kaninens mund/knurhår. De lægges til side til senere brug.
  4. Chokoladen tempereres, og æggene dyppes i chokoladen, hvorefter ”ørerne” sættes på kaninen og perlerne bruges som næse. Sæt de små hvide marcipan klumper på og tryk dem fast, så de bliver en smule flade.
  5. Til sidst laves to små øjne på kaninen med smeltet mørk overtræk.

Tip

Bland gul og rød marcipan til en flot orange farve eller brug en naturlig frugtfarve. Smelt hvid chokolade og bland med gul chokoladefarve. Bland sukker og rosa støv og kombiner med små skumfiduser. Brug en kruset udstikker så marcipanen ligner en æggeskal.

Prøv dig frem, for muligheder er mange, og kun fantasier sætter grænsen i påskedagene.

Produkter i opskriften