Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Guldæg - påskeæg med guld 16

Opskrift på supernemme og fantastisk lækre guldæg med Ren Rå marcipan og mørk chokolade. Opskriften er især velegnet påske, hvor de lækre æg fungerer perfekt som påskeæg til både børn og voksne. Pynt med ODENSE Guldstøv for et flot og professionelt udtryk.

Sådan gør du

  1. Del marcipanen i 8 stykker á 25 g eller 16 stykker á 12 g og rul dem i æggerulleren eller i hånden. Lad gerne æggene hvile til dagen efter under en plasticpose.
  2. Temperer den mørke chokolade og dyp æggene i den. (Hvis du vil undgå at temperere chokolade, eller har børn med i køkkenet, så brug 100 g ODENSE mørk overtræk i stedet for ODENSE mørk chokolade.)
  3. Pynt med guldstøv, når chokoladen er størknet helt.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

I stedet for at dyppe æggene i chokolade, kan du duppe det på med dine hænder. Tag plastikhandsker på, tag noget chokolade op i hånden, og dup det på æggene. Gentag et par gange for at få et tykkere lag chokolade. Dette giver mere struktur i chokoladen og en flot og anderledes effekt - især hvis der pyntes med guldstøv efterfølgende!

Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres under Tips & Tricks.

Det er altid nemmere at temperere 200-400 g chokolade ad gangen, end små mængder. Har du chokoladerester, kan chokoladen anvendes senere.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften