Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Påskemuffins med nougat og marcipan 12

Lækre påskemuffins med marcipantern, skøn nougat og hakkede valnødder. Opskriften er ligetil, og det tager kun 1 time at færdiggøre de skønne og knasende muffins. Supplér eventuelt med muffinforme i en flot forårsfarve som fx gul eller grøn. Som et alternativ til muffinsversionen kan kagen med fordel laves i en tærteform, hvilket også giver et godt resultat.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Muffins

  • 225 g Hvedemel
  • 80 g Sukker
  • 1 spsk Bagepulver
  • 0,50 tsk Salt
  • 50 g hakkede Valnødder
  • 1 Æg
  • 1 Æggehvide
  • 2 dl Mælk
  • 100 g Original ODENSE Marcipan 200g skåret i små tern
  • Smuldredej

  • 35 g Sukker
  • 25 g Smør
  • Lidt Salt
  • Lidt Vaniljesukker
  • 20 g Hakkede Mandler
  • 40 g Hvedemel
  • 20 g hakkede Hasselnøddeflager

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt og hakkede valnødder sammen.
  2. Smelt nougat, og bland derefter sammen med æg, æggehvide og mælk. Skær 100 g marcipan i små tern.
  3. Bland melblanding og nougatblanding sammen, og rør i 3-5 minutter med en elpisker. Bland derefter marcipantern i, og fordel dejen i 12 forme.
  4. Arbejd ingredienserne til smuldredej sammen i hånden, og fordel smuldredejen på kagerne.
  5. Bag muffins ved 200° C i 25 minutter.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Kan også laves som en tærte i en tærteform på 21 cm. Bag da tærten ved 200° C i 40 minutter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften