Mandelis på krystalliseret hvid chokolade og mandelknas 8
Opskriften her er udviklet af den anerkendte kok Mette Gassner, fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia. Mette vandt i 2011 titlen som årets kok.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Mandelis
- 4 dl Mælk
- 1 dl Piskefløde
- 85 g Sukker
- 2 bl. Husblas
-
Krystaliseret chokolade
- 200 g Sukker
- 1 dl Vand
-
Mandelcrumble
- 50 g Smør (smeltet)
- 1 spsk Honning
- 100 g Mandler (finthakkede)
- 1 knsp. Salt
- 50 g Havregryn
- 75 g Hvedemel
- 1 Æggeblomme
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Mælk, fløde, sukker og revet marcipan koges op og den udblødte husblas smeltes deri. Lad ismassen trække i minimum 1 time til den er afkølet. Isen køres på ismaskine og er klar til servering. Isen kan også fryses uden ismaskine. Her sættes ismassen i fryseren og fryses i ønsket form. Omrør jævnligt isen, indtil den er helt frossen.
-
Smelt chokoladen over vandbad. Kog sukker og vand op til 145°C. Tilsæt sukkerlagen i chokoladen og pisk det sammen til det krystalliserer. Lad chokoladen køle af.
-
Alle ingredienser til mandelcrumble blandes til en løs crumble og bages ved 165°C, indtil den er gylden og sprød.
-
Anret isen med drys af krystaliseret hvid chokolade og crumble.
Tip
Den hvide chokolade kan udskiftes med mørk chokolade.
Find flere opskrifter på desserter lige her.