Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

2 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Mandelis på krystalliseret hvid chokolade og mandelknas 8

Opskriften her er udviklet af den anerkendte kok Mette Gassner, fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia. Mette vandt i 2011 titlen som årets kok.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Mandelis

  • 4 dl Mælk
  • 1 dl Piskefløde
  • 85 g Sukker
  • 2 bl. Husblas
  • Krystaliseret chokolade

  • 200 g Sukker
  • 1 dl Vand
  • Mandelcrumble

  • 50 g Smør (smeltet)
  • 1 spsk Honning
  • 100 g Mandler (finthakkede)
  • 1 knsp. Salt
  • 50 g Havregryn
  • 75 g Hvedemel
  • 1 Æggeblomme

Sådan gør du

  1. Mælk, fløde, sukker og revet marcipan koges op og den udblødte husblas smeltes deri. Lad ismassen trække i minimum 1 time til den er afkølet. Isen køres på ismaskine og er klar til servering. Isen kan også fryses uden ismaskine. Her sættes ismassen i fryseren og fryses i ønsket form. Omrør jævnligt isen, indtil den er helt frossen.
  2. Smelt chokoladen over vandbad. Kog sukker og vand op til 145°C. Tilsæt sukkerlagen i chokoladen og pisk det sammen til det krystalliserer. Lad chokoladen køle af.
  3. Alle ingredienser til mandelcrumble blandes til en løs crumble og bages ved 165°C, indtil den er gylden og sprød.
  4. Anret isen med drys af krystaliseret hvid chokolade og crumble.

Tip

Den hvide chokolade kan udskiftes med mørk chokolade.

Find flere opskrifter på desserter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften