Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Kaffeis med chokolade og æbler 8

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • 2 stk. faste Æbler
  • 1 dl Kaffesirup (vanilje, irish, kanel, karamel ell. mocca)
  • 200 g
  • 1 liter god Vaniljeis
  • 4 spsk stærk Kaffe

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Skræl æblerne, fjern kærnehuset, skær dem i små tern og kom dem i en skål. Hæld siruppen over og stil det på køl i en time.
  2. Hak 120 g ODENSE Mørk Chokolade fint og vend det i den tempererede is. Tilsæt kaffen - rør isen let sammen og kom det i fryseren en time
  3. De resterende 80 g ODENSE Mørk Chokolade rives. Ved servering kom 1-2 spsk. marinerede æbler i et glas. Kom 1 spsk. revet mørk chokolade over, så det lægger sig på toppen af marinaden.
  4. Rul en kugle af chokoladeisen fra fryseren og læg den i glasset. Servér straks.