Pavlova med brombærcreme og karamelsauce 8
Vil du forkæle dine gæster med en dessert, der smelter på tungen og imponerer både i smag og udseende, så ,bør du overveje denne pavlova. Pavlovaen består af en marengsbund med marcipan, toppet med en fløjlsblød brombærcreme, på toppen er den pyntet med friske bær og ODENSE Karamelsauce. Du kan eventuelt lave selve pavlovaen flere dage inden servering, så du blot skal piske cremen og pynte kagen, lige inden den skal på bordet. Pavloven her er lavet med brombær, men du kan sagtens erstatte den med en anden bærtype efter smag eller udvalg. Du kan også sagtens bruge frosne bær, hvilket gør desserten er helt oplagt som nytårsdessert eller som dessert til en anden festlig lejlighed i årets kolde måneder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Marengs med marcipan
- 1,50 dl Æggehvider
- 1 tsk Hvidvinseddike eller citronsaft
- 300 g Sukker
-
Brombæereme
- 1,50 dl Piskefløde
- 1,50 dl Creme Fraiche
- 1 spsk Flormelis
- 1 spsk Vaniljesukker
- 125 g Brombær eller blåbær (frosne kan også bruges)
-
Pynt
- 1 Friske bær som Brombær eller blåbær
-
Evt. stedmoderblomster
Sådan gør du
Marengs med marcipan
- Tænd ovnen på 100 grader.
- Pisk æggehviderne luftige med eddiken, og tilsæt sukkeret - en skefuld ad gangen, mens der piskes videre. Pisk marengsen længe, til den er helt glat og blank.
- Riv marcipanen på den fine side af et rivejern, og vend det i marengsen med en dejskraber.
- Læg marengsen på en bageplade med bagepapir så den måler ca. 20 cm. i diameter. Vær opmærksom på, at marengsen bliver lidt større ved bagning.
- Bag marengsen i 60 min., sluk for ovnen, men lad kagen blive stående i ovnen i min. 6 timer, og meget gerne natten over.
Creme
- Pisk fløden til let skum, og pisk cremefraiche, flormelis og vaniljesukker i.
- Mos bærrene med en gaffel, og vend dem i cremen. Smag evt. til med mere sukker.
Pynt
- Fordel cremen på marengskagen (den falder lidt sammen), og pynt med friske bær og masser af karamelsauce. Server pavlovaen med det samme.
Tip
Denne pavlova kan sagtens bages flere dage i forvejen - opbevar den blot ved stuetemperatur i en kagedåse, så kan den holde sig i op til en uge inden servering.