Chokolademousse med Baileys 4
Her får du opskriften på en chokolademousse med et tvist af Baileys. En sød, blød og rund smag med en lille snert af alkohol. Chokolademoussen kan til festlige anledninger, som eksempelvis dessert til nytår, sagtens pyntes med friske bær eller chokoladepyntet vendt i glimmerstøv. Skal moussen serveres for børn, kan den selvfølgelig sagtens laves uden Baileys.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
Chokolademousse
-
100 g
- 2 Pasteuriserede æggehvider (á 36 g/stk)
- 2 Pasteuriserede æggeblommer
- 0,50 dl Sukker
- 1,50 dl Piskefløde
- 2 spsk Baileys
-
Pynt af bær og chokolade
- Evt. friske Brombær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.
-
Pisk æggehviderne stive.
-
Pisk æggeblommerne og sukkeret til en luftig æggesnaps.
-
Pisk fløden til let flødeskum.
-
Rør chokoladen i æggesnapsen, og vend halvdelen af fløden i.
-
Vend så resten af fløden og de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Smag moussen til med Baileys.
-
Fordel moussen i portionsglas, og sæt dem koldt i mindst 1 time.
Tip
Moussen kan nemt laves i forvejen.
Find flere dessertopskrifter lige her og se flere af vores chokolademousser her.