Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 19 anmeldelser

Chokolademousse med Baileys 4

Her får du opskriften på en chokolademousse med et tvist af Baileys. En sød, blød og rund smag med en lille snert af alkohol. Chokolademoussen kan til festlige anledninger, som eksempelvis dessert til nytår, sagtens pyntes med friske bær eller chokoladepyntet vendt i glimmerstøv. Skal moussen serveres for børn, kan den selvfølgelig sagtens laves uden Baileys.  

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 4 personer

  • Chokolademousse

  • 100 g
  • 2 Pasteuriserede æggehvider (á 36 g/stk)
  • 2 Pasteuriserede æggeblommer
  • 0,50 dl Sukker
  • 1,50 dl Piskefløde
  • 2 spsk Baileys
  • Pynt af bær og chokolade

  • Evt. friske Brombær

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.
  2. Pisk æggehviderne stive.
  3. Pisk æggeblommerne og sukkeret til en luftig æggesnaps.
  4. Pisk fløden til let flødeskum.
  5. Rør chokoladen i æggesnapsen, og vend halvdelen af fløden i.
  6. Vend så resten af fløden og de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Smag moussen til med Baileys.
  7. Fordel moussen i portionsglas, og sæt dem koldt i mindst 1 time.

Tip

Moussen kan nemt laves i forvejen. 

Find flere dessertopskrifter lige her og se flere af vores chokolademousser her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften