Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Pizzakage med bær og mandel 10

Forkæl dig selv med små, lækre pizzakager med bær og mandel, der er perfekte til både dessert og som en sød snack. Disse kager kombinerer søde bær med en nøddeagtig smag fra mandlerne, hvilket giver en dejlig balance mellem sødme og dybde. Den bløde luftige dej og sprøde overflade gør dem uimodståelige.
De små pizzakager er ideelle til picnics eller som en ekstra godte i madpakken.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Dej

  • 1,25 dl Mælk
  • 25 g Gær
  • 0,25 dl Sukker
  • 0,25 tsk Salt
  • 50 g Smør (blødt)
  • 0,50 tsk Kardemomme (stødt)
  • 225 g Hvedemel
  • Æg til pensling
  • Topping

  • 4 dl Bær (blandede)
  • Mandelflager

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Smelt smørret og tilsæt mælken. Lad det køle til ca. 37°C,  og bland så gær i. Bland de øvrige ingredienser i, og ælt dejen til den er elastisk og glat. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  2. Del dejen i 10 stykker og rul ud til små pizzaer.
  3. Sprøjt kransekagemassen på, men hold det 0,5 cm fra kanten.
  4. Pynt med bær og pensl kanterne med æg, og drys med mandlerflager.
  5. Bages i 200°C i 6-8 minutter. Drys evt. med lidt formelis.

Tip

Bær kan bruges alt efter sæson og ønske.

Bær fra frost kan bruges. 

Produkter i opskriften