Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Pizzakage med bær og mandel 10

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Dej

  • 1,25 dl Mælk
  • 25 g Gær
  • 0,25 dl Sukker
  • 0,25 tsk Salt
  • 50 g Smør (blødt)
  • 0,50 tsk Kardemomme (stødt)
  • 225 g Hvedemel
  • Æg til pensling
  • Topping

  • 4 dl Bær (blandede)
  • Mandelflager

Sådan gør du

  1. Smelt smørret og tilsæt mælken. Lad det køle til ca. 37°C,  og bland så gær i. Bland de øvrige ingredienser i, og ælt dejen til den er elastisk og glat. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  2. Del dejen i 10 stykker og rul ud til små pizzaer.
  3. Sprøjt kransekagemassen på, men hold det 0,5 cm fra kanten.
  4. Pynt med bær og pensl kanterne med æg, og drys med mandlerflager.
  5. Bages i 200°C i 6-8 minutter. Drys evt. med lidt formelis.

Tip

Bær kan bruges alt efter sæson og ønske.

Produkter i opskriften