Pizzakage med bær og mandel 10
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Dej
- 1,25 dl Mælk
- 25 g Gær
- 0,25 dl Sukker
- 0,25 tsk Salt
- 50 g Smør (blødt)
- 0,50 tsk Kardemomme (stødt)
- 225 g Hvedemel
- Æg til pensling
-
Topping
- 4 dl Bær (blandede)
- Mandelflager
Sådan gør du
-
Smelt smørret og tilsæt mælken. Sørg for den ikke overstiger 37°C, når du blander gær i. Derefter blandes de øvrige ingredienser, og æltes indtil dejen er elastisk og glat. Lad dejen hæve i 30 minutter.
-
Del dejen i 10 stykker og rul ud som små pizzaer. Smør fortyndet marcipan på, men sørg fra 0,5 cm fra kanten er fri. Tilsæt bær. Pensl kanterne med æg og drys med snittede mandler.
-
Bages i 200°C i 6-8 minutter, indtil pizzaerne er bagt. Drys evt. med lidt formelis.
Tip
Bær kan bruges alt efter sæson og ønske.