Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,3 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Italiensk æble-marcipankage 8

Oplev et frisk pust med denne lækre opskrift på vores italienske æble-marcipankage. Den søde smag af marcipan i samspil med de syrlige æbler og frisk limoncello, giver kagen en helt unik smag. Prøv den sammen med en kop kaffe og med creme fraiche eller rørt vaniljeis til. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • 150 g Smør
  • 150 g Sukker
  • 4 Æg
  • 2 spsk Limoncello (citronlikør)
  • 5 Æbler
  • 25 g Mandelflager
  • Tilbehør

  • Creme Fraiche eller rørt vaniljeis

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt. Rør fintrevet marcipan samt citronlikør i dejen. Halvér æblerne, fjern kernehuset og skær dem i brede både.
  2. Kom æblerne i et smurt ovnfast fad og hæld marcipandejen over.
  3. Drys med mandelflager og bag kagen ved 175° C i ca. 30 minutter. Servér kagen kold med creme fraiche eller rørt vaniljeis.

Tip

Limoncello kan erstattes af revet citronskal.

Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften