Sværhedsgrad
Forberedelsestid
20 minutter
Samlet tid
45

Nytårskager med brændt marengs 15

Kransekager toppet med brændt marengs smager himmelsk til et glas bobler, når vi skåler nytåret ind.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 stk.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Kransekage: Klip hul i posen med kransekagemassen og kom kransekagemassen ud på et bord drysset med flormelis.
  3. Kom lidt flormelis på fingrene og del massen i 15 stykker. Tril til kugler, som trykkes let flade.
  4. Kom dem i en lille silikone muffins form, hvis du har det. Alternativt læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag kransekagestykkerne i ca. 10 min. til de er gyldne. Afkøl kransekagestykkerne.
  6. Brændt marengs: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk til en marengs.
  7. Kom marengs i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt derefter marengs på kransekagestykkerne og brænd med en Crème brûlée brænder. 

     

Tip

Skal det være rigtig nemt, så klip hul på posen på kransekagemassen og brug tyllen som følger med. Sprøjt kransekagemassen ud i små runde stykker direkte på bagepladen.

 

Kransekagerne kan bages i god tid og toppes først med marengs lige før servering. 

 

Har du ikke en Crème brûlée brænder, så sæt kagerne i ovnen under grill et kort øjeblik indtil marengsen er gylden.

Produkter i opskriften