Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Nytårskager med brændt marengs 15

Her har du en opskrift på kransekager toppet med brændt marengs, der smager himmelsk til et glas bobler, når vi skåler nytåret ind.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 stk.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 225 grader.

Kransekage:

  1. Klip hul i posen med kransekagemassen, og kom kransekagemassen ud på et bord drysset med flormelis.
  2. Kom lidt flormelis på fingrene, og del massen i 15 stykker. Tril til kugler, og tryk derefter kuglerne let flade.
  3. Kom dem i en lille silikone muffinsform, hvis du har det. Alternativt læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag kransekagestykkerne i ca. 10 min. til de er gyldne. Afkøl kransekagestykkerne.

Brændt marengs:

  1. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist, og pisk til en marengs.
  2. Kom marengs i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt derefter marengs på kransekagestykkerne, og brænd med en Crème brûlée brænder.

Tip

Skal det være rigtig nemt, så klip hul på posen på kransekagemassen, og brug tyllen som følger med. Sprøjt kransekagemassen ud i små runde stykker direkte på bagepladen.

Kransekagerne kan bages i god tid, og toppes med marengs lige før servering. 

Har du ikke en Crème brûlée brænder, så sæt kagerne et kort øjeblik i ovnen på grillfunktion, indtil marengsen er gylden.

Se vores store udvalg af kransekager lige her.

Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften