Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Kransekagestjerne 8

Her har du en supernem opskrift, så du kan lave en flot og dekorativ kransekagestjerne. Stjernen kan enten laves med vores Odense Kransekagemasse eller med hjemmelavet kransekage.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

  1. Smør en bageplade med lidt margarine, og drys med et helt tyndt lag hvedemel. Tegn 3 trekanter i melet, som kan fungere som skabeloner. Trekanterne kan have sidemålene 18 cm, 15 cm og 12 cm (sidemålene er vejledende, og kan variere efter, hvor tyk en pølse man trykker ud af posen).
  2. Tryk kransekagemassen ud efter de trekantede skabeloner.
  3. Bag kransekagerne ved 200 °C i ca. 12 min., eller til de er gyldne. Stil herefter til afkøling.
  4. Smelt mørk overtræk, og smør det ud på bunden af de tre afkølede kransekagetrekanter.
  5. Lav en hvid sprøjteglasur af sigtet flormelis og 1/4 pasteuriseret æggehvide, der røres sammen til en passende konsistens.
  6. Fyld glasuren i en sprøjtepose eller i et kræmmerhus af bagepapir. Dekorér kransekagerne med glasuren. Sæt først trekanterne oven på hinanden lige inden servering.

Tip

Kransekagen er velegnet til frost. Tag blot kransekagen op af fryseren 30 minutter før servering.

Se vores store udvalg af kransekager lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften