Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 36 anmeldelser

Kransekagetop 14

Her har du en opskrift på et helt klassisk kransekagetårn eller kransekagetop, eller hvad du nu ønsker at kalde det, der selvfølgelig egner sig perfekt til nytårsaften, men også særdeles godt til andre festlige lejligheder. Se videoerne under opskriften, og bliv guidet igennem processen til at lave en flot kransekagetop. Se også billederne, og find inspiration til, hvordan du kan pynte det fine kransekagetårn. Du kan læse meget mere om det klassiske kransekagetårn lige her.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 personer

Sådan gør du

  1. Ælt marcipan og sukker godt sammen, og tilsæt æggehviden. Når ingredienserne er blandet helt sammen, pakkes dejen ind i film, og stilles på køl til næste dag.
  2. Rul dejen til fingertykke stænger med en diameter på ca. 1,5 cm, og tryk stængerne flade i den ene side, så der opnås den klassiske trekantform. Form stængerne om runde ringe fra et udstikkersæt. Start med den mindste ring, og fortsæt til der ikke er mere masse. Husk en lille kugle til toppen.
  3. Bag kransekageringene ved 210 grader i ca. 12 min., til de er gyldne. Bland imens flormelis og æggehvide til glasur, og kom glasuren i sprøjtepose.
  4. Når kransekagen er afkølet, sprøjtes glasur i det ønskede mønster på hver af kransekageringene. Saml ringene løbende, når de er sprøjtet med glasur. Start med den største ring og byg opad.
  5. Alternativt kan alle ringene sprøjtes med glasur først, og derefter samles med tempereret chokolade imellem hver ring.

Tip

Pynt din kransekagetop med forskellig chokoladepynt alt efter humør og anledning. Få tips og tricks til hvordan du kan lave forskelligt pynt til kransekagetoppen lige her.

Se vores store udvalg af kransekager lige her. 

Relateret video

Sådan laver du selv kransekagetop

Pynt af kransekagetoppe

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften