Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Mini-kransekagecupcakes 20

Her har du en nem opskrift på små mazarinmuffins med kransekage på toppen. Kransekagerne er velegnet til mange festlige anledninger. Servér f.eks. disse fine kager nytårsaften, når klokken slår 12, og champagnepropperne springer. Følg opskriften herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker luftigt.
  2. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning.
  3. Tilsæt mel, og fyld derefter massen i 18-20 smurte mini muffinsforme. Bag kagerne ved ca. 175°C i 15-20 minutter. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule i formen.
  4. Skru ovnen op på 200°C. Sprøjt små toppe kransekagemasse ovenpå kagerne og bag dem yderligere 10-15 minutter i den varme ovn, eller til kransekagen er gennembagt.
  5. Servér mazarinerne ved stuetemperatur med et drys flormelis.

Tip

Kagerne kan laves dagen i forvejen. Du kan evt. trykke et lille stykke mørk chokolade i mazarinmassen, når de er halvt bagte.

Resten af posen med kansekagemasse kan bages som små Petit Four med en nød i midten. Der er en tyl i posen, så det er nemt.

Se vores store udvalg af kransekager lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften