Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Mascarponekage med nougat og syltede nødder 10

Her får du opskriften på en lækker mascarponekage som er lavet på chokoladebunde og med fyld af nougat/mascarponecreme mellem lagene. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Chokobund

  • 6 Æg
  • 4 dl Sukker
  • 3 dl Hvedemel
  • 0,50 dl Kakao
  • 1 tsk Bagepulver
  • 100 g ODENSE Hvid Chokolade 200 g (groftrevet)
  • Mascarpone/nougatcreme

  • 50 g Sukker
  • 6 Pasteuriserede æggeblommer
  • 500 g Mascarpone
  • 3 dl Piskefløde
  • Syltede nødder

  • 2 dl Mørk sirup
  • 300 g Nødder (blandede, f.eks. hasselnødder og valnødder)
  • Pynt

Sådan gør du

  1. Chokoladebund: Pisk æg og sukker til en meget luftig hvid masse. Hvedemel, kakaopulver og bagepulver vendes sammen, sigtes og vendes stille og roligt ned i æggemassen. Derefter vendes den groftrevne hvide chokolade i massen. En bradepande med bagepapir i bunden smøres, og kakaomassen hældes i. Lagkagebunden bages ved 230°C i ca. 6 minutter.
  2. Mascarpone/nougat creme: Sukker og æggeblommer piskes stift og hvidt. Derefter piskes mascarponen i til en lind konsistens. Efter det piskes fløden i, til cremen trækker streger. Nougaten smeltes let, og vendes i mascarponecremen. (NB: Det er vigtigt at holde fløde og mascarponen kold)
  3. Syltede nødder: Nødder og sirup hældes i et ildfast fad, og bages i ovnen i 15 minutter ved 190° C.
  4. Sammenlægning: Del kakaobunden i 3 stykker på tværs. Mascarpone/nougat cremen smøres mellem hvert lag samt på toppen og siderne. Kagen pyntes med spåner af hvid chokolade.

Tip

Se flere opskrifter på kager eller desserter.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften