Mascarponekage med nougat og syltede nødder 10
Her får du opskriften på en lækker mascarponekage som er lavet på chokoladebunde og med fyld af nougat/mascarponecreme mellem lagene.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Chokobund
- 6 Æg
- 4 dl Sukker
- 3 dl Hvedemel
- 0,50 dl Kakao
- 1 tsk Bagepulver
-
Mascarpone/nougatcreme
- 50 g Sukker
- 6 Pasteuriserede æggeblommer
- 500 g Mascarpone
- 3 dl Piskefløde
-
Syltede nødder
- 2 dl Mørk sirup
- 300 g Nødder (blandede, f.eks. hasselnødder og valnødder)
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Chokoladebund: Pisk æg og sukker til en meget luftig hvid masse. Hvedemel, kakaopulver og bagepulver vendes sammen, sigtes og vendes stille og roligt ned i æggemassen. Derefter vendes den groftrevne hvide chokolade i massen. En bradepande med bagepapir i bunden smøres, og kakaomassen hældes i. Lagkagebunden bages ved 230°C i ca. 6 minutter.
-
Mascarpone/nougat creme: Sukker og æggeblommer piskes stift og hvidt. Derefter piskes mascarponen i til en lind konsistens. Efter det piskes fløden i, til cremen trækker streger. Nougaten smeltes let, og vendes i mascarponecremen. (NB: Det er vigtigt at holde fløde og mascarponen kold)
-
Syltede nødder: Nødder og sirup hældes i et ildfast fad, og bages i ovnen i 15 minutter ved 190° C.
-
Sammenlægning: Del kakaobunden i 3 stykker på tværs. Mascarpone/nougat cremen smøres mellem hvert lag samt på toppen og siderne. Kagen pyntes med spåner af hvid chokolade.