Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Pandekagelagkage med mascarponecreme og hindbær 20

Med pandekager går man aldrig galt i byen - det er hvert fald vores overbevisning. Her har vi givet vores pandekager en opgradering og lavet en pandekagelagkage med mascarponecreme og hindbær. En lækker og velsmagende lagkage, der også er fantastisk flot at servere for gæster.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 personer

  • Pandekager med marcipan

  • 4 Æg
  • 50 g Sukker
  • 2,50 dl Sødmælk
  • 200 g Hvedemel
  • 1,50 dl Øl
  • 30 g Smør
  • Mascarponecreme

  • 450 g Mascarpone
  • 120 g Flormelis
  • 10 g Vaniljesukker
  • 3 Æggeblommer
  • 2 bl. Husblas
  • 1 liter Piskefløde
  • Topping

  • 3 bakker Hindbær
  • Frisk Mynte
  • 50 g Flormelis

Sådan gør du

Pandekager
  1. Pisk æg, sukker, sødmælk og hvedemel godt sammen, så der ikke er klumper i massen.
  2. Riv derefter marcipanen fint ned i dejen, og rør stille rundt i den.
  3. Smelt derefter smørret, og tilsæt massen sammen med øllet. Lad nu dejen hvile 1 time, inden den skal på panden.
  4. Brug lidt smør på panden til at stege pandekagerne i. Lad pandekagerne køle af, inden de samles til kagen.
Mascarponecreme
  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Imens piskes mascarponen sammen med flormelis, vaniljesukker og æggeblommer, til du får en ensartet konsistens.
  3. Vrid husblassen fri for vand, kom den i en lille gryde, og smelt forsigtigt husblassen, inden den tilføjes i mascarponemassen. Sørg for at piske rigtig godt, imens husblassen hældes over.
  4. Pisk derefter fløden til en fast flødeskum, som vendes over i mascarponemassen. Bland det hele godt sammen.
  5. Hvis cremen virker en smule for blød, kan den evt. sættes på køl inden brug. Der vil den sætte sig en smule, så den er nemmere at arbejde med, når kagen skal lægges sammen.
Samling
  1. Start med en pandekage, og læg derefter kagen sammen med skiftevis creme og pandekage, ind til der ikke er mere creme eller flere pandekager tilbage.
  2. Pynt derefter kagen med en masse friske hindbær og frisk mynte. Som prikken over i’et kan du med en fin sigte drysse med lidt flormelis blandet med guldstøv over hele kagen for at give kagen lidt glimmereffekt.

Tip

Hvis cremen virker en smule for blød, kan den evt. sættes på køl inden brug. Så vil den sætte sig en smule, så den er nemmere at arbejde med, når kagen skal lægges sammen.

Find alle opskrifter på lækre pandekager og vafler lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften