Græskarpandekager med chokoladesauce 20
Her er et bud på, hvad du kan bruge noget af alt det græskar til, som pynter til halloween og hele efteråret.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
- 200 g Græskarkød i tern
- 1 spsk Smør
- 3,50 dl Mælk
- 2 Æg
- 4 dl Hvedemel (ca. 250 g)
- 1,50 tsk Bagepulver
- 2 tsk Kardemomme (stødt)
- 1 tsk Kanel (stødt)
- 0,50 tsk Allehånde (stødt)
- 0,50 tsk Ingefær (stødt)
- 2 spsk Sukker
- 1 knsp. Salt
- Lidt Smør eller olie
-
Chokoladesauce
- 2 dl Piskefløde
- Lidt ristede Hasselnødder
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skær græskarkødet i tern og kog dem helt møre i usaltet vand. Dræn vandet fra dem og blend dem med en smørklat. Lad pureen køle lidt.
-
Pisk mælk og æg sammen. Pisk græskarpureen sammen og pisk æggemassen i. Bland hvedemel, bagepulver, kardemomme, kanel, allehånde, ingefær, sukker og salt sammen og pisk melblandingen sammen med græskar og æg.
-
Smør en pande med olie eller smør og steg små pandekager på den varme pande. De er klar til at blive vendt, når de bobler fint i overfladen. Vær opmærksom på at disse pandekager kræver lidt længere tilberedningstid end almindelige pandekager.
-
Kom chokolade i en kasserolle og lad chokoladen smelte. Pisk fløde i og lad saucen akkurat komme op og koge.
-
Servér pandekagerne med chokoladesauce og ristede nødder.
Tip
Brug evt. ODENSE Chokoladesauce, hvis du ikke vil lave din egen chokoladesauce.
Find alle opskrifter på lækre pandekager og vafler lige her.