Konfirmationskager og søde sager

Konfirmationskager

En konfirmation kræver en flot konfirmationskage eller dessert, som kan imponere både gæsternes syn og smagsløg. Vi har opskrifter til alle ambitionsniveauer.

Med lidt fantasi og gåpåmod - og eventuel hjælp fra konfirmanden selv - kan du nemt kreere en både flot og lækker kage eller dessert.

Find inspiration til søde sager til konfirmationen i opskrifterne nedenfor, eller gå på opdagelse blandt alle vores opskrifter på festkager.

Søde sager til konfirmation

Kun fantasien sætter grænser, når konfirmationskagen skal kreeres. Du kan gøre den ekstra personlig ved at lave en kage med et tema, som interesserer konfirmanden.

For eksempel kan det være en fodboldkage til den fodboldinteresserede eller en lagkage overtrukket med lyserød marcipan, fordi det er konfirmandens yndlingsfarve.

Lav en sjov fodboldkage

Er din konfirmand fodboldinteresseret, kan det være, at du skal bage en flot og lækker fodboldkage.

Prøv f.eks. denne kage. Den er formet som en halv fodbold, overtrukket med marcipan og malet med smeltet chokolade - og fyldt med friske jordbær og hvid chokolade flødeskum. Få opskriften på fodboldkage med friske jordbær her!

Er konfirmanden mere til chokoladekage, kan du også prøve at bage denne chokoladekage pyntet som en fodbold og med lækker marcipan-overtræk.

Othellolagkage til konfirmanden

Der er ikke noget mere skønt end othellolagkage - og hvorfor ikke lave den selv? Vi giver dig her en opskrift på othellolagkage, som både konfirmanden og gæsterne vil elske!

Othellolagkagen er pyntet med lyserødt marcipan overtræk, chokoladespåner og masser af friske bær. Som et ekstra lille twist er der kransekagemasse i bundene, som giver othellokagen en skøn smag af marcipan.

Du kan pynte kagen med lige netop den pynt, du ønsker, og du kan udskifte den lyserøde marcipan med lige netop den farve, som er konfirmandens yndlingsfarve. Se vores udvalg af marcipan med farve – eller prøv vores marcipan med farve og smag for at give din othellolagkage et ekstra twist.

Konfirmation cheesecake med friske bær

Cheesecake er efterhånden blevet en populær kage, og i denne udgave har vi gjort lidt ekstra ud af både fyld og pynt. Du kan servere den som en lækker og festlig konfirmationskage. Se opskriften på cheesecake her.

Bundene er lavet med vores gode originale marcipan, og fyldet består af en creme af mascarpone og friske bær efter eget valg.

Pynt den flot med overtræk af fondant og flotte fondantblomster. Er det første gang, du skal arbejde med fondant, er der masser af tips og tricks at hente her.

Kransekage til konfirmationskaffen

I Danmark fejrer vi nærmest alle vores festlige begivenheder med kransekage, og konfirmation er ikke en undtagelse.

Disse søde små kransekagetoppe med nougat er perfekte, som lidt sødt til kaffen på den store konfirmationsdag. De er utrolig nemme at lave, og de kan forberedes dagen før, så du ikke skal stå i køkkenet på konfirmandens store dag.

 

Find også andre opskrifter på kransekage her!

Dessert til konfirmation

Holdes konfirmationen hjemme, kan du også finde inspiration til desserter til konfirmationen her. Desserten afhænger selvfølgelig af konfirmandens smag og ønsker, men vi har et par bud på lækre og festlige konfirmationsdesserter.

Islagkage med mandel

Denne skønne islagkage med mandel er blandt vores mest populære desserter. Bundene er lavet af blendede mandler, som giver lagkagen en skøn smag og bid, hvis du ikke blender mandlerne helt til mandelmel.

Lagkagen pyntes med vaniljeis blandet med hakket god chokolade og hele herligheden pyntes med sæsonens friske bær.

Hjemmelavet is med hvid chokolade og blåbær

Der er ikke noget mere lækkert end hjemmelavet is, og giver du dig i kast med denne opskrift på hjemmelavet is med hvidchokolade og blåbær, lover vi dig, at du vil imponere både gæster og konfirmanden.

Det gode ved is er, at den kan laves på forhånd. Isen bliver ekstra lækker, hvis du kører den på en ismaskine, men den kan også fryses nede. Uanset hvilken metode der bliver brugt, smager isen skønt!

Se flere dessertopskrifter her. Alle kan bruges som en lækker dessert til konfirmation.