Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
24 timer

Chokolade fragilite 8

Chokolade fragilite er en juledessert, der smager helt fantastisk, men samtidig kræver både tid, omtanke og en masse tålmodighed.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Chokoladecreme

  • 5 dl Piskefløde
  • 200 g
  • Bunde

  • 6 Pasteuriserede æggehvider
  • 300 g Sukker
  • 100 g Flormelis
  • 1 spsk Kakao

Sådan gør du

  1. Chokoladecreme: Fløden koges op, hældes over den hakkede chokolade, og røres sammen. Sættes på køl til dagen efter.
  2. Bunde: Æggehvider og sukker piskes op, og vendes sammen med kransekagemasse. Flormelis blandes i. Massen fordeles som 5 runde bunde Ø24 cm på bagepapir, og bages ved 180 °C i 22 minutter.
  3. Efter afkøling fryses bundene i et par timer. Tages ud af fryseren, og bagepapiret fjernes. Den afkølede chokolade piskes til en creme.
  4. Bundene lægges lagvis sammen med chokoladecreme, dekoreres med kakao og hjemmelavede chokoladespåner (se hvordan de laves nemt under Tips og Tricks)

Tip

Kagen kan opbevares på frost i op til 14 dage, og på køl et par dage før serveringen. Det anbefales at vente med dekorationen til serveringen.

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften