Chokolade fragilite 8
Chokolade fragilite er en juledessert, der smager helt fantastisk, men samtidig kræver både tid, omtanke og en masse tålmodighed.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
200 g
-
Bunde
- 6 Pasteuriserede æggehvider
- 300 g Sukker
- 100 g Flormelis
- 1 spsk Kakao
Sådan gør du
-
Chokoladecreme: Fløden koges op, hældes over den hakkede chokolade, og røres sammen. Sættes på køl til dagen efter.
-
Bunde: Æggehvider og sukker piskes op, og vendes sammen med kransekagemasse. Flormelis blandes i. Massen fordeles som 5 runde bunde Ø24 cm på bagepapir, og bages ved 180 °C i 22 minutter.
-
Efter afkøling fryses bundene i et par timer. Tages ud af fryseren, og bagepapiret fjernes. Den afkølede chokolade piskes til en creme.
-
Bundene lægges lagvis sammen med chokoladecreme, dekoreres med kakao og hjemmelavede chokoladespåner (se hvordan de laves nemt under Tips og Tricks)
Tip
Kagen kan opbevares på frost i op til 14 dage, og på køl et par dage før serveringen. Det anbefales at vente med dekorationen til serveringen.
Find flere dessertopskrifter lige her.