Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
24 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Chokolade fragilite 8

Chokolade fragilite er en juledessert, der smager helt fantastisk, men samtidig kræver både tid, omtanke og en masse tålmodighed.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Chokoladecreme
  1. Kom fløden i en lille gryde, og kog op.
  2. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  3. Hæld den varme fløde over, og rør til chokoladen er smeltet.
  4. Stil skålen tildækket på køl til næste dag.

Fragilitebunde

  1. Pisk æggehviderne og sukkeret godt op, og vend med kransekagemasse.
  2. Rør med flormelis til en ensartet masse.
  3. Fordel massen i to runde cirkler ca. Ø22 cm på to bageplader med bagepapir.
  4. Bag bundene ved 180°C i ca. 25 min. 
  5. Afkøl bundene et par timer.
  6. Efter afkøling fryses bundene i et par timer.

Samling

  1. Tag bundene ud af fryseren, og fjern forsigtigt bagepapiret.
  2. Pisk den afkølede creme til en tyk smørbar creme.
  3. Læg bundene lagvis sammen med chokoladecremen.
  4. Slut med en bund på toppen.
  5. Dekorer kagen med drys af sigtet kakaopulver og spåner af mørk chokolade (se hvordan du nemt laver chokoladespåner lige her).

Tip

Kagen kan opbevares på frost i op til 14 dage, og på køl et par dage før serveringen. Det anbefales at vente med dekorationen til serveringen.

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften