Påske hos Odense Marcipan

Påsken betyder påskefrokost, påskeliljer, gækkebreve og påskeæg fyldt med marcipan og nougat og overtrukket med lækker chokolade. Påsken i Danmark har mange dejlige traditioner tilknyttet, som vi holder meget af her hos Odense Marcipan.

Plejer du at købe dine påskeæg, kan det være, at du i år, vil prøve at lave dem selv. Det er slet ikke så svært, og vi hjælper dig godt på vej med masser af opskrifter på påskeæg.

Se her, hvis du vil vide mere om, hvad påske egentlig er, og hvorfor vi fejrer påske. Du kan også læse om påskeæggets historie og blive klogere på, hvorfor vi giver påskeæg til påske.

Paskekage Marengs Gif 13

Påskeæg, påskelam og gækkebreve

Der er mange måder, du kan fejre påske på, ligesom der er mange forskellige påsketraditioner fra familie til familie, men påskeæg, påskelam og gækkebreve er nogle af de mest elskede påsketraditioner, vi har herhjemme.

Vi synes, at marcipan, nougat og chokolade hører sig påsken til. Derfor er det en Odense Marcipan påsketradition at lave skønne påskeæg og lækre påskekager fyldt med god marcipan, lækker chokolade og blød nougat.

Påskeæg Med Lakridsknas

Lav et hjemmelavet påskeæg

Elsker du at lave hjemmelavet konfekt til enhver lejlighed lige så meget, som vi gør, kan du prøve at lave dine egne hjemmelavede påskeæg. Prøv fx vores opskrift på lakrids påskeæg – de er supernemme at lave og smager fantastisk med et strejf af lakrids.

Brug dine hjemmelavede påskeæg som værtindegave til påskefrokosten, eller server dem for familien eller venner. Tag gerne børnene med i køkkenet – de vil elske at være med til at lave påskeæg, som de evt. kan pynte flot med krymmel, knas eller perler eller sætte pinde i, så det ligner en slikkepind.

Påskeæg Med Mælkechokolade Og Miniperler

Lad påskeharen gemme påskeæg i haven

En anden påsketradition er påskeharen. Konceptet omkring påskeharen minder om julemanden, da påskeharen kommer med chokoladepåskeæg til de artige børn. Æggene ligger gemt i haven, hvor børnene skal gå på opdagelse og finde så mange, som de kan.

Måske laver påskeharen i din familie sine egne hjemmelavede påskeæg? Prøv fx denne opskrift på klassiske og børnevenlige påskeæg med marcipan, mælkechokolade og miniperler– dine børn vil elske dem!

Påskekage Med Hvid Chokolade

Bag skønne påskekager

Måske du skal lave dessert til en påskefrokost, eller måske du bare har lyst til at servere en lækker kage for familien i påsken. Uanset hvilken årsag har vi her hos Odense Marcipan masser af ideer til lækre kager med et strejf af påske.

Prøv fx denne opskrift på påskelagkage med hvid chokoladecreme og pynt den flot med farverig marcipan og små likør- eller chokoladepåskeæg.

Påskecookies Med Marcipan

Lav flotte gækkebreve sammen med børnene

Gækkebreve hører også til påsken, og det er en hyggelig og drilagtig påsketradition, som især børn holder meget af. Lad børnene klippe et flot mønster i et stykke papir og skriv et lille påskedigt.

Ideen med et gækkebrev er, at du skal få modtageren til at gætte, hvem der har sendt brevet, ved at afslutte brevet med at skrive "Mit navn det står med prikker". Lav én prik for hvert bogstav i dit navn.

Hvis modtageren gætter, hvem der har sendt gækkebrevet, må du af med et påskeæg – hvis ikke får du selv et påskeæg.

Køb marcipan og chokolade i vores webshop og lav dine egne påskeæg til dit gækkebrev.

Tips til hvordan du nemt laver påskeæg

Opskrifter til Påske