Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutterSamlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Orangeæg 10
Mangler du inspiration til lækkerier til påsken? Så er denne opskrift på de lækreste orangeæg et rigtig godt bud. Æggene indeholder blot marcipan og appelsin, og så er de overtrukket med chokolade, der sammen giver en skøn smag. Og så kan de fine påskeæg pyntes efter fri fantasi.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
- Saft og skal af 1 Appelsin
-
Udstyr
Sådan gør du
- Ælt marcipanen med skal af appelsin og en smule af saften.
- Del marcipanen i 10 lige store stykker, og tril dem til æggeform mellem håndfladerne eller i en æggeruller (40 cm).
- Overtræk æggene med mørk/hvid overtræk eller tempereret mørk/hvid chokolade.
- Pynt herefter æggene efter fri fantasi, f.eks. striber, prikker, streger eller lignende.
Tip
Find alle vores påskeopskrifter lige her
Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres under Tips & Tricks.
Det er altid nemmere at temperere 200-400 g chokolade ad gangen, end små mængder. Har du chokoladerester, kan chokoladen altid anvendes senere.
Lignende opskrifter
Påskeæg med toffee og lakrids
Påskeæg med toffee og lakridsPåskeæg med nougat og Mix Knas
Påskeæg med nougat og Mix KnasPåskekage med lemoncurd og brændt marengs
Påskekage med lemoncurd og brændt marengsHvide påskeæg med hindbærstøv
Hvide påskeæg med hindbærstøvPåskeæg med nougatcrunch
Påskeæg med nougatcrunchPåskekage med nougat og knas
Påskekage med nougat og knasFyldte påskeæg med svesker og rom
Fyldte påskeæg med svesker og romPåskeæg med nougat og lakrids
Påskeæg med nougat og lakridsPåskecookies med marcipan
Påskecookies med marcipanPåskekage med skumfiduser
Påskekage med skumfiduserPåskeæg med orangetrøffel
Påskeæg med orangetrøffelCognacpåskeæg
CognacpåskeægHjemmelavede påskeæg med citronlikør
Hjemmelavede påskeæg med citronlikørPåskeæg med marcipan og lime
Påskeæg med marcipan og limeHjemmelavede påskeæg med nougat
Hjemmelavede påskeæg med nougatPåskeæg med nougat og salte sukkermandler
Påskeæg med nougat og salte sukkermandlerCitronmazarin med brændt marcipanlåg
Citronmazarin med brændt marcipanlågPåskeæg med lakrids, citron og hindbær
Påskeæg med lakrids, citron og hindbærHjemmelavede påskeæg med jordbær
Hjemmelavede påskeæg med jordbærSmå citrontærter
Små citrontærterGuldæg - påskeæg med guld
Guldæg - påskeæg med guldPåskeæg med lakrids og hvid chokolade
Påskeæg med lakrids og hvid chokoladePåskeæg med skovbær og lyserød chokolade
Påskeæg med skovbær og lyserød chokoladePåskeæg med mælkechokolade og miniperler
Påskeæg med mælkechokolade og miniperlerLyserøde påskeæg med rosastøv
Lyserøde påskeæg med rosastøvPåskeæg med mørk chokolade og hindbær
Påskeæg med mørk chokolade og hindbærKaramelpåskeæg med bronze crunch
Karamelpåskeæg med bronze crunchProdukter i opskriften
Original ODENSE Marcipan 375 g
Pris 70,5 DKK
ODENSE Mørk overtræk 200 g
Pris 37,95 DKK
ODENSE Chokoladeknapper Mørk 150 g
Pris 32,95 DKK
ODENSE Æggerulle til marcipanæg á 25g - 41 mm
Pris 429 DKK