Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Portionsbestemte lagkager med vaniljecreme 6

Her får du opskriften på små portionsbestemte lagkager med vaniljecreme. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan du kan pynte disse skønne lagkager. Perfekt til en helt speciel anledning, såsom konfirmation. Følg opskriften herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.

  • Vaniljebunde

  • 1 Vaniljestang
  • 75 g Sukker
  • 6 Æggeblommer
  • 100 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 6 Æggehvider
  • Vaniljecreme

  • 3,50 dl Sødmælk
  • 2,50 dl Piskefløde
  • 6 spsk Syltetøj (efter eget valg)
  • Pynt

  • (eller anden foretrukken farve)

Sådan gør du

  1. Vaniljebunde: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en hvid og tyk æggesnaps. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i massen. Vend det sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader til den er let gylden, i ca. 8 minutter. Afkøl bunden og stik herefter 18 små runde bunde med en 6 cm. udstikker. Der skal bruges 3 bunde til hver kage.
  2. Vaniljecreme: Tilbered vaniljecremen efter opskriften på posen og vend den letpiskede fløde i.
  3. Opbygning: Fordel vaniljecremen og syltetøj på bundene, så du får 6 kager med 3 bunde og 2 lag creme og syltetøj, i hver. Sæt kagerne køleskabet eller frys dem, til de skal pyntes.
  4. Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis og overtræk de små kager. Marcipan kan farves i forskellige farver, inden den rulles ud. Skær overflødigt marcipan af, og tryk kanterne fast om kagen, således at der dannes små flæser. Pynt med små blomster af overtræksmarcipan og evt. sukkerkugler.

Tip

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften