Æbler, æbler og atter æbler

Sensommeren er det tidspunkt på året hvor æblerne er i overflod. Det betyder selvfølgelig at vi har samlet de bedste og lækreste opskrifter. Hos Odense Marcipan elsker vi også æblekage i alle varianter – og gerne tilsat skøn marcipan! Vælg din favorit blandt vores bedste opskrifter på æblekage og dessert med æbler her.

Den traditionelle æblekage består oprindeligt af æblegrød med flødeskum og rasp, som vi i dag kalder for  gammeldags æblekage. Med tiden blev den lune æblekage og æbletærte særligt populære blandt danskerne, som ofte blev serveret med flødeskum eller creme fraiche. Gå på opdagelse og se hvor mange alternativer der er til den velkendte æblekage.

Gammeldags Æblekage 01

Gammeldags æblekage

Er du mere til det klassiske, kan du prøve denne skønne opskrift på gammeldags æblekage. Æblekagen er en gammel, dansk tradition, som man kan spore helt tilbage til 1800-tallet. I vores traditionelle udgave er der æblekompot, crumble og flødeskum på toppen - præcis som den skal være!

Nem æblekage med marcipan 02

Æblekage med smuldredej og marcipan

En ovnbagt æblekage med smuldredej er en rigtig nem og lækker kage - her i en variant med marcipan, som giver æblekagen lidt ekstra sødhed. Server den gerne lun og med kold creme fraiche til.

Skal kagen være lidt mere festligt, kan du servere denne klassiske æbletærte med marcipan, som gør sig flot på et tærtefad for dine gæster. Server også creme fraiche til denne udgave, som giver tærten en frisk smag og supplerer marcipanen godt.

Grov Æbletærte Med Marcipancrumble

Grov æbletærte med marcipancrumble

Et andet lækkert alternativ til den traditionelle æbletærte er den grove æbletærte. Prøv vores opskrift på den grove æbletærte med marcipan, som er nem at tilberede til eftermiddagskaffen.

Det karakteristiske ved den grove æbletærte, er æblernes syrlighed som supplerer den lækre, søde marcipan rigtig godt. Servér den gerne varm med kold creme fraiche oprørt med vaniljesukker eller en god vaniljeis og en kop kaffe ved siden af. 

Hvedekrans Med Marcipan, Æble Og Nødder

Hvedekranse med marcipan, æble og nødder

En anden skøn opskrift med æbler er hvedekranse med marcipan, æble og nødder. Hvedekranse er både lækker og æstetisk flot, hvis du ønsker at give dig i kast med et alternativ til den traditionelle æblekage eller æbletærte hvad enten det er til eftermiddagskaffen eller til dine gæster. 

Æblekager lavet med dine yndlingsingredienser - Find dem på webshoppen!

Æblekage Æbler

Hvilke æbler skal jeg bruge til kager og dessert?

En dansk tradition

Den gammeldags æblekage er en dansk tradition, som har været en stor en favorit blandt danskerne og stammer tilbage fra 1800-tallet. Førhen var æblerne for sure til at spise, som vi gør nu, og derfor blev æblerne brugt flittigt til madlavning og bagværk. Nu har flere danskere æbletræer i deres baghave, og kan i løbet af august se æblerne komme frem. Der findes ikke noget bedre end æblekage eller æbletærte med skønne æbler fra egen avl. Heldigvis er der æblesæson næsten hele året rundt, så du kan til enhver tid nyde en hjemmelavet æblekage eller æbletærte med friske og ny høstede æbler.

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilke æbler du bruger til din kage, tærte eller dessert. Der findes æbler, der er mere egnede til bagværk og dessert end andre.

Æbler til bagværk og dessert

Fra august og lidt ind i oktober er sæson for sommeræbler. Det er i den periode, at du kan finde friske Discovery eller Rød Gråsten æbler, som egner sig særlig godt til æblekager og -desserter.

Efterår er højsæson for æbler og flere efterårsæbler gør sig også godt i bagværk og desserter. Gå efter Cox Orange, Elstar eller Rød Ingrid Marie, som alle er gode efterårsæbler til bagværk og desserter.

Jonagored er et klassisk vinteræble, som er i sæson fra januar og ind i april. Jonagored er god til æblekager og andet bagværk med æbler.