Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Æblebrud med marcipan og nougat 12

Disse luftige, svampede æblebrud med marcipan og nougat er superlækre og kan serveres til mange forskellige lejligheder. F.eks. som lidt sødt på morgenbordet, i madpakken eller når den lille eftermiddagssult melder sig. Bollerne består af en gærdej fyldt med æbler, ODENSE Marcipan og ODENSE Nougat. Efterårsboller når de er bedst. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Gærdej

  • 3 dl Sødmælk
  • 50 g Gær
  • 1 spsk Sukker
  • 2 tsk stødt Kardemomme
  • 2 tsk stødt Kanel
  • 450 g Hvedemel
  • 1,50 tsk Salt
  • 100 g blødt Smør
  • Fyld

  • 2 Æg
  • 200 g groftrevne Æbler
  • Pensling og drys

  • 1 Æg til pensling
  • 1 spsk Perlesukker til drys

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Gærdej

  1. Lun mælken til den er fingervarm, og hæld den i en skål.
  2. Opløs gæren heri, og tilsæt sukkeret og krydderierne.
  3. Tilsæt hvedemelet – lidt ad gangen -, saltet og blødt smør skåret i små tern.
  4. Rør dejen sammen, indtil den er glat og smidig og slipper skålens kant.
  5. Lad dejen hæve i ca. 30 min.

Fyld

  1. Skær marcipanen og nougaten i tern.
  2. Vælt dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten.
  3. Fordel æggene, groftrevne æbler, marcipanen og nougaten i fordybningen og vend det forsigtigt sammen. Tilføj mere mel, hvis dejen er meget våd.
  4. Del dejen i 12 stykker (brug evt. en bagespade, hvis du har sådan en). Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.

Bagning

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Pensl æblebrudene med et sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  3. Bag dem i 15-20 min. til de er gyldne.
  4. Afkøl på en bagerist.

Tip

Se flere opskrifter på bagværk her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften