Æblebrud med marcipan og nougat 12
Disse luftige, svampede æblebrud med marcipan og nougat er superlækre og kan serveres til mange forskellige lejligheder. F.eks. som lidt sødt på morgenbordet, i madpakken eller når den lille eftermiddagssult melder sig. Bollerne består af en gærdej fyldt med æbler, ODENSE Marcipan og ODENSE Nougat. Efterårsboller, når de er bedst.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Gærdej
- 3 dl Sødmælk
- 50 g Gær
- 1 spsk Sukker
- 2 tsk stødt Kardemomme
- 2 tsk stødt Kanel
- 450 g Hvedemel
- 1,50 tsk Salt
- 100 g blødt Smør
-
Fyld
- 2 Æg
- 200 g groftrevne Æbler
-
Pensling og drys
- 1 Æg til pensling
- 1 spsk Perlesukker til drys
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Gærdej
- Lun mælken til den er fingervarm, og hæld den i en skål.
- Opløs gæren heri, og tilsæt sukkeret og krydderierne.
- Tilsæt hvedemelet – lidt ad gangen -, saltet og blødt smør skåret i små tern.
- Rør dejen sammen, indtil den er glat og smidig og slipper skålens kant.
- Lad dejen hæve i ca. 30 min.
Fyld
- Skær marcipanen og nougaten i tern.
- Vælt dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten.
- Fordel æggene, groftrevne æbler, marcipanen og nougaten i fordybningen og vend det forsigtigt sammen.
- Del dejen i 12 stykker (brug evt. en bagespade, hvis du har sådan en). Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Bagning
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensl æblebrudene med et sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
- Bag dem i 15-20 min. til de er gyldne.
- Afkøl på en bagerist.
Tip
Se flere opskrifter på bagværk her.