Solskinsboller med æble og kanel 10
Disse smukke solskinsboller gemmer på alt det gode fra efteråret - saftige æbletern, sød kanelremonce med marcipan og en blød gærdej. De formes som små blomster og bages i muffinsforme, så de holder faconen og bliver let sprøde i kanten. Perfekte til en hyggestund, hvor du har lyst til hjemmebag med både varme og wow-effekt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Gærdej
- 25 g Gær
- 1 dl Sødmælk
- 1 Æg
- 1 spsk Sukker
- 75 g Smør
- 250 g Hvedemel
-
Kanelremonce
- 50 g Sukker
- 2 spsk Kanel
- 50 g Blødt Smør
-
Samling
- 2 Store Madæbler
- 1 Sammenpsiket Æg (til pensling)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Gærdej
- Rør gæren ud i den lune mælk, og pisk ægget og sukkeret i.
- Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i, og ælt dejen godt igennem, gerne på en røremaskine. Lad dejen hvile overdækket i 30 minutter.
Kanelremonce
- Rør sukker, marcipan, kanel og det bløde smør sammen, og sæt blandingen til side.
Blomsterboller
- Vask, skræl og skær æblerne i små tern.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. 1 cm.
- Stik cirkler ud på ca. 11 cm i diameter, med en udstikker eller et glas, og skær 4 snit i hver cirkel, ind mod midten, så der dannes 4 felter. Skær ikke helt ind til midten.
- Kom ca 1 tsk kanelremonce og 1 spsk æbletern på midten af hver dejcirkel, og fold felterne op omkring fyldet, så de former blomsterblade. Sæt bollerne ned i en smurt fast muffinsform, og lad dem efterhæve ca 30 min.
- Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 minutter ved 200° C.
- Drys bollerne med kanelsukker lavet af 2 spsk flormelis og 1 tsk kanel.