Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Solskinsboller med æble og kanel 10

Disse smukke solskinsboller gemmer på alt det gode fra efteråret - saftige æbletern, sød kanelremonce med marcipan og en blød gærdej. De formes som små blomster og bages i muffinsforme, så de holder faconen og bliver let sprøde i kanten. Perfekte til en hyggestund, hvor du har lyst til hjemmebag med både varme og wow-effekt.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Gærdej

  • 25 g Gær
  • 1 dl Sødmælk
  • 1 Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 75 g Smør
  • 250 g Hvedemel
  • Kanelremonce

  • 50 g Sukker
  • 2 spsk Kanel
  • 50 g Blødt Smør
  • Samling

  • 2 Store Madæbler
  • 1 Sammenpsiket Æg (til pensling)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Gærdej

  1. Rør gæren ud i den lune mælk, og pisk ægget og sukkeret i.
  2. Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i, og ælt dejen godt igennem, gerne på en røremaskine. Lad dejen hvile overdækket i 30 minutter.

Kanelremonce

  1. Rør sukker, marcipan, kanel og det bløde smør sammen, og sæt blandingen til side.

Blomsterboller

  1. Vask, skræl og skær æblerne i små tern.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. 1 cm.
  3. Stik cirkler ud på ca. 11 cm i diameter, med en udstikker eller et glas, og skær 4 snit i hver cirkel, ind mod midten, så der dannes 4 felter. Skær ikke helt ind til midten.
  4. Kom ca 1 tsk kanelremonce og 1 spsk æbletern på midten af hver dejcirkel, og fold felterne op omkring fyldet, så de former blomsterblade. Sæt bollerne ned i en smurt fast muffinsform, og lad dem efterhæve ca 30 min.
  5. Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 minutter ved 200° C.
  6. Drys bollerne med kanelsukker lavet af 2 spsk flormelis og 1 tsk kanel.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften