Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Pistaciesnurrer 15

Er du vild med smagen af pistacie, så vil du formentlig finde disse pistaciesnurrer superlækre. Snurrerne består af en luftig gærdej, som bliver fyldt med en skøn pistacieremonce lavet med ODENSE Dessertmasse med Pistaciesmag. Sno dem, bag dem, og så er de klar til at blive nydt - måske på en rolig weekendmorgen, som sød eftermiddagssnack eller lidt luksus i madpakken. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 stk.

  • Gærdej

  • 2 dl Sødmælk
  • 50 g Gær
  • 2 Æg
  • 100 g blødt Smør
  • 25 g Sukker
  • 2 tsk stødt Kardemomme
  • 1 tsk Salt
  • 550 g Hvedemel
  • Fyld

  • 50 g Pistacienødder
  • 100 g blødt Smør
  • 1 Æg til pensling

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Lun mælken til den er fingervarm, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri, og tilsæt ægget, det bløde smør, sukkeret, kardemommen og saltet. 
  2. Ælt hvedemelen i væsken lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Hold eventuelt lidt af melet tilbage til udrulning.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.   
  4. Hak pistacienødderne.
  5. Slå dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en stor firkant, ca. 40 x 30 cm.
  6. Fordel smørret på halvdelen af dejen. Smør dernæst dessertmassen med pistacie ovenpå smørret, og drys med halvdelen af de hakkede pistacienødder. Fold den anden halvdel af dejen over, og klap lidt oven på dejen for at trykke den lidt sammen.
  7. Skær dejen ud i strimler på 2-3 cm tykkelse. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og sno dejen modsat. Løft den ene ende ind over midten, og fold snippen ind under dejen. Sno den anden ende rundt om og ind under, og vrid nu dejen lidt ud, så fyldet kan ses.
  8. Fordel snurrerne på to bageplader med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i ca. 30 min. 
  9. Tænd ovnen på 180 grader. Pensl snurrerne med sammenpisket æg og drys med resten af pistacienødderne. Bag snurrerne i 15-20 min. til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.

Tip

Find flere opskrifter på bagværk her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften