Julecookies med marcipan, nougat og kanel 25
Julecookies findes i mange varianter og adskiller sig fra traditionelle cookies ved at bruge julede smage. Vores julecookies er med marcipan, nougat og kanel. Kombinationen af marcipan og nougat er med til at give sødme og fyldig smag, men kanelen giver disse julecookies et krydret twist. Det gør vores julecookies perfekt til de kolde vinterdage og til julens hygge. De er særlig velegnet til et kaffebord eller som snack.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
-
Julecookies
- 150 g Smør
- 125 g Brun farin
- 100 g Sukker
- 0,50 tsk Salt
- 2 stk. Æg str. M/L
- 250 g Hvedemel
- 0,50 tsk Natron
- 50 g grofthakkede Mandler
- 2 spsk Kanelsukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Julecookies
- Tænd ovnen og stil temperaturen på 180°C.
- Rør smør, farin, sukker og salt blødt og cremet.
- Rør æggene i et ad gangen, og rør godt for hvert æg.
- Sigt 200g hvedemel og natron i dejen, og rør det sammen.
- Vend resten af melet med marcipan samt nougat skåret i små tern, så de ikke klistrer sammen.
- Vend forsigtigt nougaten og marcipanen i dejen
- Sæt dejen med to skeer som toppe med god afstand på en bageplade, ca. 8 pr. plade.
- Tryk dem en anelse flade og drys med en blanding af grofthakkede mandler og kanelsukker.
- Bag dem ved 180˚C varmluft i ca. 10 min. Afkøl på rist og opbevar i kagedåse.
Tip
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.