Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Julegave 10

Disse konfektjulegaver er helt perfekte til årets konfektfad, der må komme helt ned i børnehøjde. Julegaverne er med en midte af lakridsmarcipan omgivet af Original ODENSE Ren Rå marcipan og pyntet med rød figurmarcipan som bånd og sløjfe. Opskriften er udviklet af vores dygtige ambassadør @fillosophie, som du kan finde på Instagram. 

Sådan gør du

  1. Skær marcipanen i 10 skiver, og lakridsmarcipanen i 10 tern.
  2. Tril lakridsmarcipanen til en kugle og placer den i midten af et stykke marcipan. Klem sammen, og tril til en kugle.
  3. På et fladt underlag (bord eller skærebræt), formes kuglen nu til en firkant. Tryk forsigtigt ned mod bordet, indtil du har nået den ønskede firkantform.
  4. Tril to lange pølser. Læg dem som et kryds oven på gaven, og luk enderne under gaven. Lav også en lille sløjfe af figurmarcipanen. Tril en lang pølse, og form sløjfen, toppet med en lille kugle ovenpå.
  5. Lav ”til og fra” kortet af marcipan. Form en lille firkant af marcipanen, og kom den i bøtten med guldstøv. Ryst og børst herefter overskydende glimmer fra med en pensel. Med et spidst modelleringsværktøj laves/hakkes nu ”tekst” på til og fra kortet, og kortet placeres på gaven.

Tip

Når du arbejder med marcipan og nougat, bliver hænderne hurtigt fedtede. Det er derfor en god ide at have en fugtig klud ved din side, når du laver konfekt. Det er også lettere at sætte marcipanstykker sammen, hvis dine fingre er lidt fugtige.

Find flere konfektopskrifter lige her

Relateret video

Se, hvordan @fillosophie kreerer de fine, små julegaver med sløjfer og gavemærker

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften