Julekugle 10
Disse fine julekugler er helt perfekte til årets konfektfad, som også må komme helt ned i børnehøjde. Julekuglerne er med en midte af karamelfudge og marcipan med saltkaramelsmag omgivet af Original ODENSE Ren Rå marcipan og pyntet med mørk overtræk og guld støv. Opskriften er udviklet af vores dygtige ambassadør @fillosophie, som du kan finde på Instagram.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
Sådan gør du
- Start altid med at smelte dit overtræk over vandbad, så det er smeltet og klar til at du skal bruge det.
- Karamel fudge hakkes i mindre stykker.
- Skær karamel marcipan og ODENSE original marcipan i 10 skiver hver.
- Placer hakket karamel fudge i midten af karamelmarcipanskiven. Klem nu karamelmarcipanen omkring, og tril til en kugle.
- Placer karamelkuglen på en skive af ODENSE original marcipan, og klem marcipanen om karamelkuglen - tril til en kugle.
- Dyp kuglen i overtræk, og lad den tørre på et stykke bagepapir.
- Imens kuglen tørrer, laves kuglens hank. Af et lille stykke marcipan rulles en lille pølse på ca. 7 cm. Klem enderne sammen, og rul hanken i guldstøv.
- Dyp hankens samling i overtræk, og placer den på toppen af din (nu tørre) julekugle.
Tip
Når du har med mindre ting at gøre, hvor hele stykket har brug for et glimmerovertræk, kan du med fordel komme det ned i den lille bøtte med glimmer, sætte låg på, og herefter ryste forsigtigt. Så undgår du at der kommer glimmer over det hele, og du sparer på produktet!
Find flere konfektopskrifter lige her