Julegås 10
Disse søde, små gæs er helt perfekte til årets konfektfad, som må komme helt ned i børnehøjde. De søde julegæs er formet af marcipan og pyntet med rød figurmarcipan som et halstørklæde. Opskriften er udviklet af vores dygtige ambassadør @fillosophie, som du kan finde på Instagram.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
Sådan gør du
- Start altid med at smelte dit overtræk over vandbad, så det er smeltet og klar til at du skal bruge det.
- Skær marcipan ud i 10 skiver. Rul marcipanen til en kugle, og form gåsens figur med dine fingerspidser. Først en oval krop, herefter halsen og til sidst hoved og næb.
- Af den røde figurmarcipan rulles nu et tyndt tørklæde, der vikles om gåsens hals.
- Et spidst modelleringsværktøj dyppes i den smeltede overtræk, og der prikkes nu forsigtigt et øje, på hver side af gåsens hoved.
- Guldstøv pensles på gåsens næb. Lav nu detaljer på gåsen (vinge) med modelleringsværktøj.
Tip
Når du arbejder med marcipan og nougat, bliver man hurtigt fedtet på sine hænder. Hav derfor altid en fugtig klud ved din side, når du laver konfekt. En anden ting den fugtige klud er god til, er når du skal sætte marcipanstykker sammen. Fugt først dine fingre, og du vil opleve at marcipanen er meget lettere for dig at forme og sætte sammen.
Find flere konfektopskrifter lige her