Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Soldat 10

Disse søde, små soldater er helt perfekte til årets konfektfad, der må komme helt ned i børnehøjde. Soldaterne er med en midte af nougat omgivet af marcipan og pyntet med mørkt overtræk som hat og rem. Opskriften er udviklet af vores dygtige ambassadør @fillosophie, som du kan finde på Instagram. 

Sådan gør du

  1. Start altid med at smelte dit overtræk over vandbad, så det er smeltet og klar til at du skal bruge det.
  2. Skær marcipanen i 10 skiver, og nougaten i 10 små tern. Gem lidt marcipan til næsen
  3. Placer et stykke nougat på en skive marcipan og klem den omkring. Tril nu til en kugle.
  4. Brug et fladt underlag, til at gøre kuglen lidt mere aflang.
  5. Dyp toppen (huen) i smeltet overtræk. Sæt soldaten på et stykke bagepapir, med chokoladetoppen opad, så den kan tørre.
  6. Når overtrækket er tørt, trilles en lille næse af en smule marcipan, og sættes i soldatens ansigt.
  7. Lav nu med et spidst modelleringsværktøj to små øje, over næsen.
  8. Et rundt modelleringsværktøj dyppes i chokolade, og der laves to knapper på hver side af soldatens hue.
  9. Når knapperne er tørre, dyppes et spidst modelleringsværktøj i overtræk og remmen tegnes.
  10. Dyp forsigtigt en pensel i rosa støv og lav røde kinder på soldaten.
  11. Dyp en anden pensel i guld støv og pynt knapperne.

 

Tip

Hvis man synes de helt små detaljer på konfekten er for svært at lave med et modelleringsværktøj, man kan med fordel anvende en tandstik.

Find flere konfektopskrifter lige her

Relateret video

Se, hvordan @fillosophie laver de små soldater med marcipan og nougat.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften