Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Egern 10

Disse egern er perfekt til julens konfektfad til hele familien. Opskriften er udviklet af @fillosophie, som er en af vores dygtige ambassadører. Du kan se mange flere inspirerende kreationer og teknikker i hendes konfektunivers på Instagram.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

Sådan gør du

Start altid med at smelte dit overtræk over vandbad, så det er smeltet og klar til, at du skal bruge det.

  1. Skær marcipanen i 10 skiver, og nougaten i 10 tern. Gem noget marcipan til ører, hale, næse og arme.
  2. Placer nougat i et stykke marcipan og klem marcipanen omkring. Tril til en kugle.
  3. Af to små stykker marcipan laves ørerne. Rul dem først til kugler, og lav herefter en lille spids i kuglens top. Tryk toppen lidt flad og skær med modelleringsværktøj 2 snit, så toppen af øret ser lidt ”pjusket” ud. Sæt dem fast på marcipankuglens top, og lav detaljer med modelleringsværktøj (så man kan se øret går ind).
  4. Tril en lille næse af et stykke marcipan. Placer den i midten af egernets ansigt.
  5. Med et rundt modelleringsværktøj laves to øjne op over næsen.
  6. Dyp en tandstik i smeltet overtræk, og prik i egernets øjne (for yderligere detalje).
  7. Dæk også egernets næse med overtræk.
  8. Til egernets hale trilles en kugle af et stykke marcipan. Form den aflang så den er smallere i bunden end toppen. Dyp i overtræk, og herefter i kokosmel. Lad chokoladen størkne, inden du arbejder videre med den.
  9. Imens halen tørrer, laves tænderne. Rul en meget lille kugle af figurmarcipanen. Tryk den lidt flad, og skær et lille snit med modelleringsværktøj, så det bliver til to fortænder. Placer den lige under egernets næse.
  10. Dyp et modelleringsværktøj i smeltet overtræk, kom en smule på en hasselnød, og placer nødden lige under egernets tænder. Hold til hasselnødden sidder af sig selv.
  11. Lav to små arme af marcipan, sæt dem fast på hver siden af egernet, og få armene til at holde på hver side af hasselnødden.
  12. Sæt halen bag på egernet med en smule overtræk (den smalle del nederst, og den brede øverst).

Tip

Når du arbejder med marcipan og nougat, bliver du hurtigt fedtet på dine hænder. Det er derfor en god ide at have en fugtig klud ved din side, når du laver konfekt. Det er også lettere at sætte marcipanstykker sammen, hvis dine fingre er lidt fugtige.

Find flere konfektopskrifter lige her

Relateret video

Se, hvordan @fillosophie laver det lille konfektegern.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften