Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Engel 10

Dette lækre stykke konfekt både smager og ser ud som englene synger. De søde engle har en midte af nougat og kokosmarcipan omgivet af ODENSE Original Ren Rå og pyntet med chokolade og marcipan, så de ligner engle. Overrask og imponér dine gæster med disse lækre engle. Opskriften er udviklet af vores dygtige ambassadør @fillosophie, som du kan finde på Instagram. 

Sådan gør du

  1. Start altid med at smelte dit overtræk over vandbad, så det er smeltet og klar til at du skal bruge det.
  2. Skær marcipanen i 10 skiver, og kokosmarcipanen i 10 skiver. Nougaten skæres i 10 små tern. Gem noget marcipan til vinger, næse og glorie. 
  3. Placer et nougattern i midten af en skive kokosmarcipan. Klem kokosmarcipanen om nougaten, og tril til en kugle.
  4. Placer kokoskuglen i midten af en skive marcipan. Tryk den originale marcipan omkring, og tril til en kugle.
  5. Af resten af den originale marcipan formes nu vinger. Start med at lave en oval kugle (halv størrelse af englens hoved), og form med dine fingerspidser englevingerne.
  6. Dyp dem herefter en smule i guld støv, og børst resterende guld støv af med en pensel.
  7. Tril en lille pølse af en smule marcipan. Saml enderne, og dyp glorien i guld støv. Fisk den op af guld støvet, og børst overskudende guld støv af med en pensel.
  8. Englens hår laves af mørk overtræk. Påfør chokoladehåret med et rundt modelleringsværktøj. Tegn først pandehår, og herefter resten af håret.
  9. Øjne og mund laves med et spidst modelleringsværktøj eller en tandstik. Tegn det på englens ansigt. Først øjne og øjenvipper og herefter den åbne mund.
  10. Tril et lille stykke marcipan til en næse, og placer den mellem øjne og mund.
  11. Med en lille pensel laves de røde kinder. Dyp penslen i rosa støv, og lav små kinder på englen.
  12. Monter vinger og glorie på englen med en anelse smeltet overtræk (med modelleringværktøj eller pensel). Hold til de har sat sig.

Tip

Når du har med mindre ting at gøre, hvor hele stykket har brug for et glimmerovertræk, kan du med fordel komme det ned i den lille bøtte med glimmer, sætte låg på, og herefter ryste forsigtigt. Så undgår du at der kommer glimmer over det hele, og du sparer på produktet.

Relateret video

Se, hvordan @fillosophie laver disse smukke engle med fyld af marcipan og nougat.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften