Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Adventslys 12

Her får du opskriften på de fineste konfektadventslys med fyld af marcipan og karamel. Følg med i videoen herunder, hvor @fillosophie guider dig gennem opskriften. 

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Start altid med at smelte dit overtræk over vandbad, så det er smeltet og klar til at du skal bruge det.
  2. Skær marcipanen i 10 skiver, og karamelmarcipanen i 10 skiver.
  3. Placer en smule hakket karamel fudge i midten af karamelmarcipanen. Klem sammen, og tril til en oval form.
  4. Placer karamelkuglen i midten af en skive original marcipan. Tryk den originale marcipan omkring, og tril til et aflangt lys. Med en fingerspids trykkes en fordybning i toppen af lyset.
  5. Karamelspåner dyppes i guld støv. Fisk dem op, og børst overskydende guld støv af.
  6. Placer glimmerspånen (flammen), på toppen af dit lys.
  7. En tandstik dyppes i smeltet overtræk, og små væger tegnes på et stykke bagepapir (en lille streg på et par mm).
  8. Når lysets væge er tør, placeres den i flammens midte.
  9. Dyp en tandstik i det smeltede overtræk, og der tegnes tal (1-4) på lyset. Pas på med ikke at komme for meget overtræk på tandstikken ad gangen - så kan det være svært at styre.

Tip

Når du har med mindre ting at gøre, hvor hele stykket har brug for et glimmerovertræk, kan du med fordel komme det ned i den lille bøtte med glimmer, sætte låg på, og herefter ryste forsigtigt. Så undgår du, at der kommer glimmer over det hele, og du sparer på produktet!

Find flere opskrifter på konfekt lige her

Relateret video

Se, hvordan @fillosophie laver disse fine adventslys med fyld af marcipan og karamel

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften