Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Nemmelavede semlor med marcipanskum og jordbærsauce 20

Du får her den nemmeste og lækreste opskrift på den svenske udgave af fastelavnsbollen. Nemlig en semla med vaniljeflødeskum med marcipan og en flydende midte af ODENSE Jordbærsauce. Dine samla kan med fordel pyntes med blomster lavet af marcipan eller hvad fantasien kan finde på. Et hyggeligt fastelavnsprojekt, hvor alle kan være med. Du kan også læse meget mere om historien om fastelavnsbollerne lige her, samt få en masse inspiration til forskellige opskrifter på fastelavnsboller, så du er helt klar til fastelavn. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Dej:

  1. Bland gær, mælk, sukker, salt og hvedemel sammen, og lad det langsomt røre i 5 minutter på røremaskine, til du får en jævn og blød dej.
  2. Tilsæt smørret af 3 omgange, skru op for hastigheden på røremaskinen, og lad dejen røre i yderligere 3 minutter, til den er glat og blank. 
  3. Lad dejen hvile under et viskestykke i ca. 1 time, til dobbelt størrelse.
  4. Del dejen i 20 lige store stykker, og tril til boller. Lad bollerne hæve yderligere i ca. 1 time, til de er den ønskede størrelse.
  5. Pensl bollerne med æg, og bag ved 180˚C i 14-16 minutter.

Flødeskum:

  1. Pisk fløden sammen med vaniljesukkeret til en flødeskum.
  2. Riv marcipanen fint og vend den i flødeskummet.
  3. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.

Samling:

  1. Skær de bagte og afkølede boller over på midten.
  2. Sprøjt flødeskummet rundt langs kanten, på den nederste halvdel af bollerne.
  3. Fyld jordbærsauce i midten af flødeskummet.
  4. Læg den øverste halvdel af bollerne på som låg.
  5. Pynt evt. fastelavnsbollerne med fine marcipanblomster lavet af udrullet og udstukket marcipan.

Tip

Opgrader eventuelt dine semla med Skovbær Knas/Crisp  og blendet Frysetørret hindbær

Se også de nemmelavede fastelavnssemlor med enten marcipan/citronskum og lemoncurd eller marcipan/chokoladeskum og karamelsauce.

Du kan finde endnu flere fastelavnsopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften