Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Nemmelavede semlor med marcipan/citronskum og lemoncurd 20

Skal du imponere gæsterne med hjemmebagte fastelavsboller, kan du gøre det med denne nemme opskrift på den svenske udgave af fastelavnsboller - semlor, som smager helt fantastisk. Du får her opskriften på en semla med marcipan/citronskum og lemoncurd. Du kan toppe din semlor med blomster af marcipan, eller lige netop det du ønsker. Du kan læse meget mere om historien om fastelavnsbollen lige her.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Dej

  • 50 g Gær
  • 2 dl Mælk
  • 100 g Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 500 g Hvedemel
  • 100 g Smør
  • 1 Æg
  • Marcipanskum med citron

  • 0,50 liter Piskefløde
  • 5 g Vaniljesukker
  • 1 Citronskal
  • Lemoncurd

  • 175 g Lemoncurd

Sådan gør du

Dej:

  1. Bland gær, mælk, sukker, salt og hvedemel sammen, og lad det langsomt røre i 5 minutter på røremaskine, til du får en jævn og blød dej.
  2. Tilsæt smørret af 3 omgange, skru op for hastigheden på røremaskinen, og lad dejen røre i yderligere 3 minutter, til den er glat og blank. 
  3. Lad dejen hvile under et viskestykke i ca. 1 time, til dobbelt størrelse.
  4. Del dejen i 20 lige store stykker, og tril til boller. Lad bollerne hæve yderligere i ca. 1 time, til de er den ønskede størrelse.
  5. Pensl bollerne med æg, og bag ved 180˚C i 14-16 minutter.

Flødeskum:

  1. Pisk fløden sammen med vaniljesukkeret til en flødeskum.
  2. Riv både marcipanen og citronskallen fint og vend den i flødeskummet.
  3. Hæld flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.

Samling:

  1. Skær de bagte og afkølede boller over på midten.
  2. Sprøjt flødeskummet rundt langs kanten, på den nederste halvdel af bollerne.
  3. Fyld lemoncurd i midten af flødeskummet.
  4. Læg den øverste halvdel af bollerne på som låg.
  5. Pynt evt. dine semla med fine marcipanblomster lavet af udrullet og udstukket marcipan.

Tip

Se også de nemmelavede fastelavnssemlor med enten marcipan/chokoladeskum og karamelsauce eller marcipanskum og jordbærsauce.

Du kan finde endnu flere fastelavnsopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften