Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutterSamlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift
Din vurdering er modtaget
5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser
Saftige påskeæg med appelsin 25
Her har du en opskrift på skønne og saftige påskeæg med marcipan blandet med skallen fra en halv appelsin, der giver den ellers søde marcipan en syrlig og delikat smag. Bland marcipanen med appelsinskal, der har simret i vand og sukker, og tril derefter massen til små, fine æg. Den bløde marcipanmasse overtrækkes med et lag af mørk overtræk, som med fordel kan rulles i en blanding af kakaopulver og flormelis for at give æggene et flot rustikt finish.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
- 2,50 dl Vand
- Appelsinskal af en halv økologisk appelsin
- 75 g Sukker
- Kakao
- Flormelis
-
Udstyr
Sådan gør du
- Skær skallen fra en halv appelsin (kun det gule) i tynde strimler.
- Lad strimlerne småsimre i vand og tilsat sukker, til de er bløde og gennemsigtige (ca. 1 time).
- Ælt strimlerne sammen med marcipanen.
- Form ca. 25 æg.
- Dyp æggene i smeltet mørk overtræk, og rul dem i en blanding af kakao og flormelis inden chokoladen størkner.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Tilsæt 2 spsk. Grand Marnier i marcipanmassen for at give en ekstra kraftig appelsinsmag.
Lignende opskrifter
Påskeæg med toffee og lakrids
Påskeæg med toffee og lakridsPåskeæg med nougat og Mix Knas
Påskeæg med nougat og Mix KnasPåskeæg med Baileys og marcipan
Påskeæg med Baileys og marcipanPåskeæg med lakrids
Påskeæg med lakridsFyldte påskeæg med svesker og rom
Fyldte påskeæg med svesker og romPåskeæg med nougatcrunch
Påskeæg med nougatcrunchPåskekage med nougat og knas
Påskekage med nougat og knasPåskeæg med nougat og lakrids
Påskeæg med nougat og lakridsPåskecookies med marcipan
Påskecookies med marcipanPåskekage med skumfiduser
Påskekage med skumfiduserPåskeæg med orangetrøffel
Påskeæg med orangetrøffelGule påskekyllinger - påskeæg i forklædning
Gule påskekyllinger - påskeæg i forklædningCognacpåskeæg
CognacpåskeægHjemmelavede påskeæg med citronlikør
Hjemmelavede påskeæg med citronlikørPåskeæg med marcipan og lime
Påskeæg med marcipan og limeHjemmelavede påskeæg med nougat
Hjemmelavede påskeæg med nougatCitronmazarin med brændt marcipanlåg
Citronmazarin med brændt marcipanlågPåskeæg med nougat og salte sukkermandler
Påskeæg med nougat og salte sukkermandlerPåskeæg med lakrids, citron og hindbær
Påskeæg med lakrids, citron og hindbærHjemmelavede påskeæg med jordbær
Hjemmelavede påskeæg med jordbærSmå citrontærter
Små citrontærterHvide påskeæg med hindbærstøv
Hvide påskeæg med hindbærstøvGuldæg - påskeæg med guld
Guldæg - påskeæg med guldPåskeæg med lakrids og hvid chokolade
Påskeæg med lakrids og hvid chokoladePåskeæg med skovbær og lyserød chokolade
Påskeæg med skovbær og lyserød chokoladePåskekage med lemoncurd og brændt marengs
Påskekage med lemoncurd og brændt marengsPåskeæg med mælkechokolade og miniperler
Påskeæg med mælkechokolade og miniperlerLyserøde påskeæg med rosastøv
Lyserøde påskeæg med rosastøvPåskeæg med mørk chokolade og hindbær
Påskeæg med mørk chokolade og hindbærKaramelpåskeæg
KaramelpåskeægProdukter i opskriften
Original ODENSE Marcipan 375 g
Pris 70,5 DKK
ODENSE Mørk Overtræk 150 g - Bedst før 27.10.2024
30,95 DKK
Pris 25 DKK
Spar 19%
ODENSE Mellem Æggeruller til marcipanæg á 25g.
Pris 429 DKK