Ølkage med mørk chokolade og nougatsmørcreme 14
Den klassiske ølkage er helt perfekt en efterårsdag og ikke mindre ideel til julens hygge. Ølkagen er ikke en decideret julekage, men den er fyldt med varme krydderier, som vi normalt forbinder med julen. Bare rolig, ølkagen kan også nydes på andre tidspunkter af året - præcis når det passer dig bedst. Ølkagen spises, skiveskåret, som et stykke brød. Her har vi lavet den klassiske ølkage med stykker af chokolade og vores helt egen nougatsmørcreme, som med fordel kan smøres på kagen for at gøre den endnu mere lækker.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Ølkage
- 250 g Hvedemel
- 250 g Brun farin
- 1 tsk stødt Nellike
- 1 tsk stødt Kanel
- 1 tsk stødt Ingefær
- 1 tsk Natron
- 2 dl Hvidtøl
-
Nougatcreme
- 150 g blødt Smør
Sådan gør du
Ølkage
- Tænd ovnen på 200°C.
- Bland hvedemelet med farinen, krydderierne og natronen.
- Rør hvidtøllen i de tørre ingredienser, og rør indtil dejen er uden klumper.
- Hak chokoladen groft, og vend det i dejen.
- Fordel dejen i en smurt form (ca. 15 x20 cm), og bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 min.
- Mærk efter med en nål, om kagen er færdigbagt. (Hænger der dej ved, bages kagen i lidt længere tid.)
- Afkøl kagen i formen i ca. 15 min. før den vendes ud, og afkøles på en bagerist.
Nougatcreme
- Skær nougaten og smørret i tern, og kom det i en skål.
- Pisk det sammen til en luftig creme.
- Kom cremen i et lille glas.
Servering
- Skær kagen i snitter, og server med nougatsmørcreme på.
Tip
Du kan finde endnu flere opskrifter på lækre kager lige her.