Jordbærkage med vaniljecreme og kransekage 6
Her har du opskriften på den nemmeste jordbærkage, som er perfekt til det gode vejr i sommerperioden. Ikke nok med at opskriften er meget let at gå til, så har vi også lavet en videoguide, som gør det endnu nemmere at ramme det helt perfekte resultat. Jordbærkagen er velegnet til at blive frosset, uden creme og bær. Du kan læse meget mere om vores råd til nedfrysning af marcipan og bagværk her. Jordbærkagen er den ultimative sommerdessert, der passer helt perfekt til sommerens mange begivenheder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Kransekagebund
- 100 g koldt Smør
- 50 g Sukker
- 0,50 sammenpisket Æg
- 150 g Hvedemel
-
Vaniljecreme
- 2 dl Sødmælk
- 1,75 dl Piskefløde
- 0,50 Vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 40 g Sukker
- 30 g Maizena
- 2 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 1,75 dl Piskefløde (til flødeskum)
-
Pynt
- 250 g friske Jordbær
Sådan gør du
Kransekagebund
- Smuldr smør i melet, og tilsæt sukker og æg. Saml dejen rimeligt hurtigt. Den skal være ensartet og glat.
- Pak herefter mørdejen ind i film og stil den i køleskabet i 1/2 til 1 time før anvendelse (den kan også sagtens laves flere dage i forvejen, og opbevares i køleskabet).
- Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Forbag mørdejsbunden i ca. 7 minutter ved 200°C.
- Sprøjt kransekagemassen ud som dråber rundt i kanten ovenpå den bagte mørdej. Bag nu tærten færdig i ca. 8-9 minutter ved 220°C.
- Hak eller riv chokoladen, og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad den smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, og lad det hele køle af.
Vaniljecreme
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
- Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 1 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
- Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende 1 dl mælk og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
- Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
- Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen.
Samling
- Fyld den afkølede kage med vaniljecreme, og pynt med friske jordbær. Server evt. resterende creme ved siden af.
Tip
Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig. Jordbærtærten smager allerbedst samme dag, som den er pyntet med de friske bær.
Gem den overskydende halve vaniljestang indpakket og i køleskabet for bedre holdbarhed.
Du kan læse vores guide til nedfrysning af marcipan og kager lige her.
Find flere opskrifter på jordbærtærter og jordbærkage her.