Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
10 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Ruby chokoladekage 12

Her har du en opskrift på en fantastisk lækker chokoladekage, der er lidt udover det sædvanlige. Opskriften består af en skøn marcipan-cookiebund toppet med en ruby chokolademousse. Kagen pyntes med friske bær. En smuk kage, der med garanti vil imponere dine gæster.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Marcipan-cookiebund:
  1. Bland marcipan og sukker godt sammen.
  2. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen.
  3. Tilsæt derefter bagepulver og vaniljesukker.
  4. Tilsæt til sidst de groft hakkede mandler. Det hele blandes godt sammen, og hældes op i en smurt springform på ca. 20 cm.
  5. Bag massen ved 185 grader varmluft i ca. 35-40 min.
  6. Efter bagning stilles bunden til afkøling. Når bunden er kølet af, smøres et tyndt lag hindbærmarmelade på.
Ruby chokolademousse:
  1. Kom husblas op i en skål med koldt vand.
  2. Kog 1,5 dl fløde op, og hæld over Ruby-knapperne, hvorefter husblassen vrides fri for vand og tilsættes.
  3. Det hele piskes godt sammen med en elpisker, og sættes til side på køkkenbordet, indtil massen falder til stuetemperatur.
  4. Pisk 1,5 dl fløde til flødeskum, og vend flødeskummen i chokolademassen. Rør godt rundt, og hæld til sidst hele moussen oven på den afkølede cookiebund.
Sæt kagen i køleskabet til dagen efter.
Når kagen er kølet helt af, tages den ud af springformen og pyntes som på billedet med friske bær, skovsyre og Bronze Crunch.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften