Appelsintrifli med marcipan og granatæble 4
En frisk og lækker mundfuld, der gør sig godt både som dessert og som en sød lille ting til brunchbordet. Den er nem at lave og smager virkelig godt! Den søde frugt får fint modspil fra den mørke chokolade og den let syrlige skyrcreme. En dejlig kombination af smag og konsistens - lige god, uanset hvornår på dagen du serverer den.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
Frugt
- 1 kg Appelsin
- 1 Granatæble
- 4 kvist(e) frisk Mynte
-
Marcipan crunch
- 50 g Hasselnødder
-
Skyrcreme
- Korn af 1 Vaniljestang
- 2 spsk Flormelis
- 4 dl Skyr neutral
Sådan gør du
Frugt
- Skræl appelsinerne og skær i fine fileter eller tern og kom appelsinstykkerne i en skål.
- Massér granatæblet inden du halverer det, for at løsne granatæblekerner.
- Skær granatæblet over på midten (eller i kvarte, hvis du vil undgå saftsprøjt). Hold stykket med skærefladen nedad i din hånd, over en stor skål.
- Brug en træske eller grydeske til at banke hårdt på skallen på bagsiden - kernerne falder ud mellem dine fingre og ned i skålen. Fjern eventuelle hvide hinder med fingrene eller en ske.
- Kom granatæblekernerne i skålen til appelsinstykkerne.
- Hak mynten og kom i skålen med frugten.
Marcipan crunch
- Riv marcipanen groft i en lille skål.
- Hak chokoladen og nødderne groft og kom sammen med marcipanen. Bland let sammen.
Skyrcreme
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og vend i flormelissen.
- Rør vanilje og flormelis blandingen sammen med skyr til en skyrcreme.
Servering
- Anret lagvis i glas: frugt, marcipan, chokolade, nødder og skycreme.
Tip
Find flere opskrifter uden tilsat sukker lige her
Du kan også læse meget mere omkring det sundere alternativ og hvad forskellen på kager og desserter uden sukker og kager og desserter uden tilsat sukker indebærer. Læs om det lige her.