Vild med jordbærtærte

I Danmark er vi helt vilde med jordbærtærte. Og bagerne er travlt, når det er sæson for jordbærtærte. Men du kan også sagtens fremtrylle de lækreste jordbærtærter og jordbærkager selv med vores opskrifter herunder. Er du nysgerrig på, hvorfor jordbærtærte egentlig smager så godt? Konditor hos Odense Marcipan, Maria Myhre-Mikkelsen, har et godt bud. Du finder svaret under opskrifterne længere nede på siden. 

Jordbærtærter lavet med dine yndlingsingredienser - Find dem på webshoppen!

Jordbærtærte Jordbær 02

Vi danskere elsker jordbærtærte

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og er der noget, der emmer mere af dansk sommer end en jordbærtærte? Den sprøde mørdej med en midte af blød mazarin, mørk chokolade, lækker
vaniljecreme toppet med søde, røde jordbær.

Den rød-hvide sommerklassiker er en elsket favorit hos mange danskere, og det kan mærkes hos bagere rundt om i landet.

”Når jordbærtærten er i sortiment, er det suverænt den kage, bagerne sælger flest af,” fortæller Søren Sigvardt, salgschef hos bagerigrossisten CBP, og fortsætter: ”I jordbærsæsonen står tærten alene for op imod halvdelen af kagesalget hos bagerne.”


Hvorfor er jordbærtærten så populær?

Der er ingen tvivl om, at jordbærtærten har en helt særlig plads hos mange kageglade danskere. Men hvorfor er det netop dén kage, vi er så vilde med? Det har konditor hos Odense Marcipan, Maria Myhre-Mikkelsen, et bud på: ”Jordbærtærten er den ultimative sanseoplevelse i kageformat. Den er sprød, blød, cremet, saftig, sød og syrlig – du får det hele i én kagen.”

Og måske er netop dét grunden til, at spandaueren, napoleonshatten, hindbærsnitten, træstammen og de mange andre kager i montren må se sig overhalet, når jordbærtærten er på visit over sommeren.

Men det er ikke kun hos bageren, at vi søger jordbærtærten. Den er også et stort hit på Google, hvor der mere end 250.000 gange om året er relaterede søgninger til ”jordbærtærte” eller ”jordbærkage”.

Aldrig har det været så nemt at se så dygtig ud

”Den traditionelle jordbærtærte er faktisk en temmelig kompleks kage at bage,” fortæller konditor Maria Myhre-Mikkelsen. ”Man skal igennem mange processer, før man står med den færdige kage.” Og netop derfor vælger mange nok at lade bageren om sit håndværk og i stedet servere kagen hjemmebragt fremfor hjemmebagt.

”Det er synd, hvis vi ikke tør prøve selv”, mener Maria Myhre-Mikkelsen og kollegaerne fra Odense Marcipan – ”for det behøver ikke være så svært”. Derfor har vi hos Odense Marcipan nu lanceret en ny, forenklet opskrift på ”nemmelavet jordbærtærte”. 

Se opskriften her