Små mandelkager med marcipan 30
Disse små mandelkager er en sød, lille kransekage med ekstra sprødhed, perfekt til en lille kage-tapas. De er ideelle som en del af et kagebord eller som en lækker snack til kaffen. Opskriften tager kun omkring 30 minutter at lave, og selvom de passer perfekt til jul, kan de også være et lækkert alternativ til kransekagen nytårsaften. Dyp dem eventuelt i tempereret chokolade og pynt med glasur for at give dem et ekstra pift. En skøn og elegant godbid, der er både simpel og lækker.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
-
Små mandelkager
- 200 g Sukker
- 2 tsk Honning
- 2 stk. Æggehvider (á 36 g/stk)
- 5 g Kakao
-
Pynt
- 100 g Mandler
Sådan gør du
- Rør marcipan, sukker og honning sammen.
- Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen.
- Del dejen i 2 og tilsæt kakao til den ene halvdel.
- Form dejen til kugler, og dekorer med hele mandler.
- Bag kagerne ved 180°C i 15-17 minutter.
Pynt
- Dyp evt. de små kager, efter afkøling, i tempereret chokolade eller smeltet overtræk.
Tip
Find flere opskrifter på kransekage lige her
Dyb evt. de små kager i tempereret chokolade. Tips til temperering kan du finde her
Du kan også bruge ODENSE Mørk Overtræk, så skal du blot smelte overtrækket.