Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Flødebollegys med lakridssmag 16

De uhyggelige flødebollegys er især velegnede til efterårshygge med familien, hvor vejret indbyder til indendørsaktiviteter. De chokoladeovertrukkede marcipanbunde og ODENSE hvid chokolade gør de uhyggelige flødebollegys til små spøgelser, som er perfekte til halloween.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

Sådan gør du

  1. Rul marcipanen til en aflang pølse med en diameter på 3 cm og skær den i 16-18 lige tykke skiver. Læg dem på en bageplade og bag dem 6 minutter ved 180° C til de er gyldne.
  2. Smør dem med smeltet mørk chokolade på overfladen og sæt dem til afkøling. Vend dem når chokoladen er stivnet.
  3. Bring sukker, druesukker og vand i kog og kog i 4-5 minutter til konsistensen er som klar sirup. Bruger du et sukkertermometer, skal temperaturen vise 117° C.
  4. Pisk æggehviden stiv og pisk derefter sukkermassen langsomt i. Pisk fortsat i 6-8 minutter til massen er sej og luftig, smag til med lakridspulver. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt det i små toppe på marcipanbundene. Sæt flødebollerne i fryseren i 30 minutter så overfladen er let frossen.
  5. Hak den hvide chokolade. Smelt halvdelen over vandbad, tag skålen af varmen og rør den anden halvdel i. Overtræk flødebollerne med hvid chokolade. Brug en ske og drej flødebollen samtidig med at chokoladen hældes over.
  6. Lav øjne og åben mund med smeltet mørk chokolade, når den hvide chokolade er stivnet.

Tip

Flødebollerne kan også bages 5 minutter ved 180 ° C og afkøles, så de får en fast overflade, inden de overtrækkes med chokolade.

Find flere halloween opskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften